TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek Karamellöntet cukorból, vajból és tejszínből
Karamellöntet cukorból, vajból és tejszínből
Recept Karamellöntet cukorból, vajból és tejszínből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   19.12.2017

Karamellöntet cukorból, vajból és tejszínből

A karamell, karamellkrém, karamellöntet elengedhetetlen édes velejárója az ünnepeknek és az ünnepi készülődésnek. Rengetek süteményhez használhatjuk, díszes elemnek, krémnek, a lehetőségek tárháza szinte határtalan. Nagy kedvencem ez az egyszerű karamellöntet cukorból, vajból és habtejszínből. Többnyire túrós szeletekhez használom, de előfordult már velem, hogy egy-egy kanállal bele-belekóstoltam.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok
300 g
kristálycukor
200 g
habtejszín
125 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy magasabb falú edénybe beleszórjuk a cukrot, majd lassú lángon, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk (vigyázzunk arra, hogy ne pirítsuk túl a cukrot).
  2. Hozzáadjuk a vajat, majd addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik.
  3. Hozzáöntjük a habtejszínt. Ennél a lépésnél eléggé kell vigyázni, nehogy megégessük magunkat (ezért is kell a magasabb falú edény). Addig kell kevergetni, amíg a keletkezett kis rögök fel nem oldódnak teljesen. Ehhez kell egy kis türelem.
  4. A végén sűrű krémet kapunk, amit kisebb befőttes üvegekbe töltünk és kihűtünk. Ha netán mégis maradna pár kis rög, akkor a krémet szűrőn átszűrjük.
  5. Miután kihűlt, lefedjük és hűtőben tároljuk. A karamellkrém a hűtben besűrűsödik.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása