TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Karamellszelet tojáshabtésztával
Karamellszelet tojáshabtésztával
Recept Karamellszelet tojáshabtésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Pihe-puha krémes szelet, amit nemcsak a karamellkrém, hanem a közepén megbújó tojáshabtészta tesz különlegessé. Időben bizony igényes az elkészítése, mert a tojáshabtésztát legalább egy órát kell a sütőben szárítani, és bizony a kakaós tésztát is legalább 20 percig sütni kell, a konyhámban pedig csak 1 sütő van. Ettől eltekintve a karamellszelet tojáshabtésztával tökéletes sütemény! Szerző: M Márta

TopPetra TopPetra    ·   20.7.2018

Karamellszelet tojáshabtésztával

Pihe-puha krémes szelet, amit nemcsak a karamellkrém, hanem a közepén megbújó tojáshabtészta tesz különlegessé. Időben bizony igényes az elkészítése, mert a tojáshabtésztát legalább egy órát kell a sütőben szárítani, és bizony a kakaós tésztát is legalább 20 percig sütni kell, a konyhámban pedig csak 1 sütő van. Ettől eltekintve a karamellszelet tojáshabtésztával tökéletes sütemény! Szerző: M Márta

60 perc
Elkészítés
120 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
kakaó
8 ev. kanál
langyos víz

Tojáshabos tészta:

5 db
tojásfehérje
250 g
kristálycukor

Töltelék:

5 db
tojássárga
300 g
kristálycukor
250 ml
habtejszín
300 ml
tej
1 db
vaníliapuding
300 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
120 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a vizet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát 2, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal vékonyan megkenünk, erre tesszük rá a tojáshabos keveréket, 130 fokon pedig 1 órát szárítjuk.
  3. A töltelékhez a kristálycukorból karamellt készítünk, tejszínnel felöntjük és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem oldódik. A tejben elkeverjük a pudingport és a tojássárgát, majd hozzáöntjük a karamelles tejszínhez. Addig főzzük, amíg sűrű kását nem kapunk.
  4. A krémet kihűtjük, beledolgozzuk a vajat.
  5. A megsült tésztát megkenjük a krém 1/3-ával, erre tesszük rá a tojáshabos tésztát, ezt még egy réteg karamelles krémmel kenjük meg, lefedjük a másik tésztalappal, majd erre kenjük rá a maradék krémet. A tetejét csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása