Karfiol ropogós tésztában

A karfiolt ropogó tésztában még az is szeretni fogja, aki nincs oda a karfiolért. A zöldség rengeteg lehetőséget rejt magában, és a jó ropogós parmezános bunda az egyik ilyen megoldás. Vacsorának, ebédnek, uzsonnának is kiváló választás. Többnyire burgonyapürével tálalom, de volt már olyan, hogy a gyerekekkel együtt csak kezünkbe vettünk egy-egy rózsát és csak úgy megettük, majd pedig még egyet és még egyet, egészen addig, amíg meg nem ettük az egészet.

Hozzáadta:, 23.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Karfiol ropogós tésztában

Hozzávalók

Tésztához:
2 dbtojás
80 gbúzafinomliszt
50 gburgonyakeményítő
100 mltej
30 gparmezán
csipet szerecsendió
csipet ó
Továbbá kell még:
1 dbkarfiol
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. Ez kb. 15 perc, de függ a rózsák nagyságától is.
  2. A tésztához minden hozzávalót összekeverünk. A megfőtt és lecsepegtetett, száraz karfiolrózsákat beleforgatjuk a tésztába, majd forró olajban megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk.