Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával

Újabb kísérletezésem a karfiollal. A nemrég elkészített sonkás-sajtos rakott karfiol után mindenki megnyalta a tíz ujját, most pedig egy újabb, nálunk kevésbé megszokott étellel álltam elő. Ez a karfiol tócsni Scharzwald sonkával. A receptnek több előnye is van. Ez nemcsak az íze, hanem hogy nincs benne liszt (zabpelyhes), és nagyon gyorsan elkészül. Szerencsémre ez a fogás is bejött, így a karfiolos receptek láthatatlan gyűjteménye újabb gyöngyszemmel gyarapodott.

Hozzáadta:Babu27, 11.12.2016
Kategória: Főételek
Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 fejkarfiol rózsáira szedve
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanálbors
1/2 kv. kanálőrölt édes pirospaprika
3 dbtojás
3 ev. kanálkis szemű zabpehely
2 csomagSchwarzwald sonka
olaj a kisütéshez

Elkészítés menete

  1. A rózsáira szedett karfiolokat sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük, kihűtjük, villával összetörjük, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. ezután hozzákeverjük a tojásokat, a zabpelyhet és egységes masszává dolgozzuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat (én keveset használtam, épp hogy csak megpiruljon a tócsni), majd egy púpos evőkanálnyi masszát rakunk a serpenyőre, a kanállal pedig tócsni alakúvá formázzuk. A tetejére egy szelet sonkát teszünk, majd a tócsni mindkét oldalát megsütjük. Jó étvágyat!