TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
Recept Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   29.5.2017

Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli

A karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli a klasszikus étel egy teljesen átgondolt változata. Eddig mindig a szokásos módon szoktam elkészíteni burgonyával, kolbásszal, tojással, néha egy kis pirított paprikás hagymával, de gondoltam, valami újat próbálok ki. A karfiol és darált hús furcsa párosnak tűnt, de gondoltam, nem veszthetek sokat, legrosszabb esetben a férjemmel ketten esszük meg, a gyerekeknek pedig kenyeret kenek. Szerencsére a végeredmény elnyerte a család tetszését. A külső burgonyaréteg jó ropogósra sült, belül a krumpli megpuhult, és az ízek az egész ételt átjárták.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

kb. 1 kg
burgonya
1/2 db
karfiol
500 g
darált hús
1 db
vöröshagyma
250 ml
habtejszín
4 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
vaj
grill fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük, és fehéredésig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeleteljük. Minél vékonyabb, annál jobban átsült. A burgonyaszeleteket egy sütőtálba tesszük.
  2. A burgonyára rákanalazunk egy réteg darált húst, majd meglocsoljuk a tejszínes keverékkel (a tejszínbe belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk) – nem az egésszel, csak pár kanálnyival, hogy mindenhol érje. Ezután ismét egy réteg burgonya jön, erre tesszük rá az apróra vágott karfiolt, majd ismét meglocsoljuk a tejszínes keverékkel. Addig ismételjük a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak. Az utolsó réteg a burgonya legyen. A jól megrakott tálat lefedjük, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ezután levesszük a tetőt és addig sütjük, míg a felső burgonyaréteg ropogós nem lesz. A végén egy kis vajjal megkenjük és pár percig még sütjük.
  3. Salátával tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept