TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Karfiolos-medvehagymás tócsni
Karfiolos-medvehagymás tócsni
Recept Karfiolos-medvehagymás tócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.4.2022

Karfiolos-medvehagymás tócsni

Medvehagyma szezon közepén érdemes finomabbnál finomabb medvehagymás ételeket készíteni. Egyik nagy kedvencem a karfiolos-medvehagymás tócsni. Szerző: Lenulka

Alapanyagok

Tészta:

1 db
karfiol
3 db
tojás
200 g
füstölt hús
30 db
medvehagyma levél
finomliszt
só és bors
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük. Felkockázzuk vagy szétnyomkodjuk, hozzáadjuk az aprított medvehagymát, sót, tojást, borsot, apróra vágott füstölt húst. Liszttel együtt jó alaposan eldolgozzuk. Olyan sűrű tésztát kell kapjunk, amiből már megformázható a kis korong vagy fasírt.
  2. A megformázott falatokat zsemlemorzsába forgatjuk, olajban készre sütjük.
  3. Burgonyapürével tálaljuk, de a saláta is nagyon jól megy hozzá.
  4. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása