Karfiolos-medvehagymás tócsni

Recept Karfiolos-medvehagymás tócsni

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Medvehagyma szezon közepén érdemes finomabbnál finomabb medvehagymás ételeket készíteni. Egyik nagy kedvencem a karfiolos-medvehagymás tócsni. Szerző: Lenulka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 dbkarfiol
3 dbtojás
200 gfüstölt hús
30 dbmedvehagyma levél
finomliszt
só és bors
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük. Felkockázzuk vagy szétnyomkodjuk, hozzáadjuk az aprított medvehagymát, sót, tojást, borsot, apróra vágott füstölt húst. Liszttel együtt jó alaposan eldolgozzuk. Olyan sűrű tésztát kell kapjunk, amiből már megformázható a kis korong vagy fasírt.
  2. A megformázott falatokat zsemlemorzsába forgatjuk, olajban készre sütjük.
  3. Burgonyapürével tálaljuk, de a saláta is nagyon jól megy hozzá.
  4. Hidegen és melegen is nagyon finom.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás