Karfioltócsni burgonyapürével
A karfioltócsni igazi felüdülés a tócsnik palettáján. A klasszikus burgonya helyett karfiolt használunk. Szerző: Romca
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2022
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Burgonyapüré:
Szükség szerintburgonya
Ízlés szerintfőzőtejszín
Ízlés szerint vaj és só
Tócsni:
1 dbdarált karfiol
Ízlés szerintsó, bors, fokhagyma
3 dbtojás
Kb. 80 greszelt sajt
2 evőkanálbúzafinomliszt
- A sós vízben puhára főzött burgonyát elkeverjük a tejszínnel és vajja, sóval és borssal ízesítjük. Midenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni a burgonyapürét. Ízlés szerint aprított újhagymával megszórhatjuk.
- A reszelt karfiolt sózzuk, borsozzuk, reszelt sajttal megszórjuk, fokhagymával ízesítjük. Beledolgozzuk a tojást és a lisztet is.
- Kis adagokat kanalazunk ki, forró serpenyőben pedig készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Květákové placičky s bramborovou smetanovou kaší.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karfiolové placky so zemiakovou smotanovou kašou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS