TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Karfioltócsni burgonyapürével
Karfioltócsni burgonyapürével
Recept Karfioltócsni burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.2.2022

Karfioltócsni burgonyapürével

A karfioltócsni igazi felüdülés a tócsnik palettáján. A klasszikus burgonya helyett karfiolt használunk. Szerző: Romca

Alapanyagok

Burgonyapüré:

Szükség szerint
burgonya
Ízlés szerint
főzőtejszín
Ízlés szerint vaj és só

Tócsni:

1 db
darált karfiol
Ízlés szerint
só, bors, fokhagyma
3 db
tojás
Kb. 80 g
reszelt sajt
2 evőkanál
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sós vízben puhára főzött burgonyát elkeverjük a tejszínnel és vajja, sóval és borssal ízesítjük. Midenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni a burgonyapürét. Ízlés szerint aprított újhagymával megszórhatjuk.
  2. A reszelt karfiolt sózzuk, borsozzuk, reszelt sajttal megszórjuk, fokhagymával ízesítjük. Beledolgozzuk a tojást és a lisztet is.
  3. Kis adagokat kanalazunk ki, forró serpenyőben pedig készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása