Karfioltócsni burgonyapürével

Recept Karfioltócsni burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A karfioltócsni igazi felüdülés a tócsnik palettáján. A klasszikus burgonya helyett karfiolt használunk. Szerző: Romca

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Burgonyapüré:

Szükség szerintburgonya
Ízlés szerintfőzőtejszín
Ízlés szerint vaj és só

Tócsni:

1 dbdarált karfiol
Ízlés szerintsó, bors, fokhagyma
3 dbtojás
Kb. 80 greszelt sajt
2 evőkanálbúzafinomliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sós vízben puhára főzött burgonyát elkeverjük a tejszínnel és vajja, sóval és borssal ízesítjük. Midenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni a burgonyapürét. Ízlés szerint aprított újhagymával megszórhatjuk.
  2. A reszelt karfiolt sózzuk, borsozzuk, reszelt sajttal megszórjuk, fokhagymával ízesítjük. Beledolgozzuk a tojást és a lisztet is.
  3. Kis adagokat kanalazunk ki, forró serpenyőben pedig készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás