Karfioltorta darált húsba csomagolva, szalonnával és sajttal

Tökéletes fogás, tökéletes vendégváró, egyszerűen zseniális ötlet! A karfioltorta darált húsba csomagolva, szalonnával és sajttal pompás ötlet, aminek az elkészítésével biztosan mindenki megbirkózik. Ötvözi a zöldséget, a húst és a köretet is, ráadásul nagyon finom. Az elkészítése végtelenül egyszerű. a puhára főtt karfiolt csupán becsomagoljuk a húsba, szalonnába és sajtba, majd készre sütjük. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 13.7.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karfioltorta darált húsba csomagolva, szalonnával és sajttal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbkarfiol
2 dbhúsleves kocka
500 gdarált marhahús
1 szeletkenyér (lehet öregebb is)
100 mltej
1 dbtojás
1 dbvöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
200 gszeletelt sajt
200 gszalonna
bors
mustármag
olaj
burgonya köretnek

Elkészítés menete

  1. A karfiolt megtisztítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük, hozzáadjuk a leveskockát és addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul. A megfőtt karfiolt leszűrjük, megtöröljük és kihűtjük.
  2. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd a képen látható módon rátesszük a szalonnát, a szalonnára pedig a karfiolt.
  3. A darált húst elkeverjük a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és kenyérrel, amit előtte tejbe mártottunk. Sózzuk, borsozzuk, mustármaggal tovább ízesíthetjük.
  4. Alaposan eldolgozzuk, majd a húsos masszával becsomagoljuk a karfiolt. A sajtot rátesszük, majd a szalonnával is becsomagoljuk.
  5. A burgonyát felszeleteljük és rátesszük a tepsire a karfiol köré – olajjal megcsepegtetjük, sózzuk. A tepsit 180 fokra előmelegítjük, majd a karfiolt 40-50 percig, alufóliával lefedve sütjük.