Karlsbadi knédli mártásokhoz

Knédlit egyszerűen? Igen! Íme egy egyszerű és gyors recept ami tökéletes szaftokhoz és mártásokhoz! Nálunk bevált a Karlsbadi knédli mártásokhoz, gulyáshoz, pörköltekhez... A Karlsbadi knédli (vagy Karlovy Vary-i) knédli az egyik legelterjedtebb és legfinomabb knédli típus. Érdemes kipróbálni.

Hozzáadta:, 15.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Karlsbadi knédli mártásokhoz

Hozzávalók

7 darabkifli (vagy zsemle)
2 dbtojás
200 mltej
100 grétesliszt
1 csokormetélőhagyma
2 csipetszerecsendió
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. A kifliket felkockázzuk, tepsibe rakjuk és 150°C-on 10 percet szárítjuk.%1
  2. Egy tálba beleöntjük a tejet, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, megsózzuk és megszórjuk a szerecsendióval. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához.
  3. A kifliket kivesszük a sütőből, beletesszük a tésztába és megszórjuk a metélőhagymával. Alaposan összekeverjük, majd a masszát két részre szedjük. Mindkét adagot frissen tartó fóliára tesszük, és a fólia segítségével knédli alakúra formázzuk, majd alaposan becsomagoljuk.
  4. A knédliket a fóliával együtt forró vízbe tesszük és 20 perc alatt készre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl, kicsomagoljuk és felszeleteljük.