TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Karpatka torta – klasszikus lengyel sütemény, akár a cukrászdából.
Karpatka torta – klasszikus lengyel sütemény, akár a cukrászdából.
Recept Karpatka torta – klasszikus lengyel sütemény, akár a cukrászdából.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.11.2023

Karpatka torta – klasszikus lengyel sütemény, akár a cukrászdából.

Ez az édesség égetett tésztából készül. Nem kell tőle megijedni, a folyamat nagyon egyszerű. Magam is meglepődtem, mennyire kényelmesen és gyorsan meg a munka ezzel az édességgel. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 ml
víz
5 db
tojás
120 g
búzafinomliszt
80 g
vaj
1/2 kávéskanál
2 evőkanál
kakaó

Krém:

500 ml
tej
150 g
kristálycukor
60 g
kukoricakeményítő
160 g
vaj
2 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és megvárjuk, míg felolvad. Sózzuk, majd a lisztet is hozzáadjuk. Kevergetjük, majd amikor már a tészta elválik az edény oldalától, levesszük a lángról.
  2. Kicsit kihűtjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Mindegyik tojás után alaposan elkeverjük a tésztát. Ezután adjuk hozzá a kakaót.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. Ebből a mennyiségből 2 nagy tésztalapot tudunk sütni. A vékony tésztákat 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  4. A megsült tésztalapokat kihűtjük.
  5. A krémhez a tojást a cukorral, vaníliacukorral és keményítővel kikeverjük. Elkezdjük melegíteni (kis lángon), folyamatosan csorgatjuk hozzá a tejet. Addig főzzük, amíg krémet nem kapunk. A krémet kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat.
  6. Mindegyik tésztalapot 4-4 egyenlő részre várjuk, majd a kakaós tésztalapokat tapasztjuk össze a kapott krémmel. A krém a sütemény oldalára és tetejére is jut.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása