Kati szelet – a tökéletes karácsonyi sütemény

Recept Kati szelet – a tökéletes karácsonyi sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi ünnepi finomság. Ha nem szereti valaki a családban a mákot, akkor érdemes ezt a sütit is kipróbálni. A tészta lágy, puha, minden megvan benne, ami ideális ünnepi finomsággá teszi. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojássárga
3 ev. kanálporcukor
150 gvaj
300 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
3 ev. kanáltej

Töltelék:

150 gdarált dió
3 dbtojásfehérje
200 gporcukor
Ízlés szerintlekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral és vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet (ha a tojások nagyok, akkor ez akár elhagyható).
  2. A kapott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. 2-t tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi aljára teszünk egy tésztalapot, lekvárral megkenjük, rátesszük a második tésztalapot ezt megkenjük a diós töltelékkel. A diós töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, majd eldolgozzuk a darált dióval.
  3. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a diós réteg tetejére.
  4. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás