TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kati szelet – a tökéletes karácsonyi sütemény
Kati szelet – a tökéletes karácsonyi sütemény
Recept Kati szelet – a tökéletes karácsonyi sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi ünnepi finomság. Ha nem szereti valaki a családban a mákot, akkor érdemes ezt a sütit is kipróbálni. A tészta lágy, puha, minden megvan benne, ami ideális ünnepi finomsággá teszi. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   1.11.2021

Kati szelet – a tökéletes karácsonyi sütemény

Igazi ünnepi finomság. Ha nem szereti valaki a családban a mákot, akkor érdemes ezt a sütit is kipróbálni. A tészta lágy, puha, minden megvan benne, ami ideális ünnepi finomsággá teszi. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojássárga
3 ev. kanál
porcukor
150 g
vaj
300 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
tej

Töltelék:

150 g
darált dió
3 db
tojásfehérje
200 g
porcukor
Ízlés szerint
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral és vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet (ha a tojások nagyok, akkor ez akár elhagyható).
  2. A kapott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. 2-t tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi aljára teszünk egy tésztalapot, lekvárral megkenjük, rátesszük a második tésztalapot ezt megkenjük a diós töltelékkel. A diós töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, majd eldolgozzuk a darált dióval.
  3. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a diós réteg tetejére.
  4. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása