Kávékrémes diós tekercs

A kávékrémes diós tekercs egy habkönnyű és édes kísértés az egész családnak. Nem csoda, ugyanis sok-sok tojáshab kell hozzá.Az elkészítése szerintem végtelenül egyszerű: a tésztára rátesszük a főtt krémet, feltekerjük, felvágjuk, ha szeretnénk, csokoládéban megmártogatjuk a két végét, és kész. Természetesen a krémből a rum elhagyható, a csemetéimnek aromával készítettem. Rummal vagy nélküle, a kávékrémes diós tekercs biztos örömet szerez a családnak.

Hozzáadta:, 16.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Kávékrémes diós tekercs

Hozzávalók

Tészta:
320 gtojásfehérje
210 gkristálycukor
90 gdarált dió
80 gbúzafinomliszt
Krém:
40 gbúzafinomliszt
40 gvaj
1 ev. kanálinstant kávé
200 mltej
150 gporcukor
250 gvaj
1 ev. kanálrum
Öntet:
100 gcsokoládé
30 gvaj

Elkészítés menete

  1. Ha ezt a süteményt készítem, akkor a tojásfehérjét mindig kimérem. Ez 7-8 db tojásfehérjének felel meg, de ez nagyban függ a tojás méretétől.
  2. A tojások fehérjéjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan belekeverjük a diót és a lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kikent tepsire tesszük és 200 fokon 8 percig sütjük.
  3. Miután megsült, a tésztát levesszük a sütőpapírról és kihűtjük, majd széltében 4 lapra vágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet – a lisztet és a vajat (40 g) egy edénybe feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a kávét és felöntjük a tejjel. A masszát felforraljuk és folyamatos kevergetés mellett sűrű kásává főzünk. Miután elkészült, kihűtjük, néha megkeverjük.
  5. Egy tálban a vajat (250 g) és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a kávés masszát és sima krémmé dolgozzuk, rummal ízesítjük.
  6. A krémet rávisszük a tésztalapokra, majd feltekerjük. A kész tekercset felszeleteljük – kb. 5 cm széles szeletekre, a két végét pedig a vajjal elkevert olvasztott csokoládéba mártjuk.