TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kávékrémes habcsók
Kávékrémes habcsók
Recept Kávékrémes habcsók
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikus cukros, roppanós habcsók kiváló kávés krémmel, finom csokoládéval a tetején. A habcsók nemcsak a cukrászatok egyik alap édessége, hanem a karácsonyok elengedhetetlen süteménye. Ez nálunk sincs másképp, és ezért is készítem el minden évben a kávékrémes habcsókot. Imádom, ahogy a számban ropog a tészta, az édes, lágy kávés krém pedig mindezt tökéletesen kiegészíti. Bár a boltit egyszerűbb megvenni, én és a család minfig az otthon elkészített mellett döntünk, és bolondítjuk meg finomabbnál finomabb krémekkel és díszítéssel a habcsókot.

TopPetra TopPetra    ·   2.11.2016

Kávékrémes habcsók

A klasszikus cukros, roppanós habcsók kiváló kávés krémmel, finom csokoládéval a tetején. A habcsók nemcsak a cukrászatok egyik alap édessége, hanem a karácsonyok elengedhetetlen süteménye. Ez nálunk sincs másképp, és ezért is készítem el minden évben a kávékrémes habcsókot. Imádom, ahogy a számban ropog a tészta, az édes, lágy kávés krém pedig mindezt tökéletesen kiegészíti. Bár a boltit egyszerűbb megvenni, én és a család minfig az otthon elkészített mellett döntünk, és bolondítjuk meg finomabbnál finomabb krémekkel és díszítéssel a habcsókot.

Alapanyagok

Habcsókhoz:

5 db
tojás fehérjéje
350 g
kristálycukor

Kávékrém:

300 ml
erős kávé
80 g
kristálycukor
200 ml
tej
1 db
tojás sárgája
30 g
kukoricakeményítő
20 g
porcukor
125 g
vaj

Csokoládéöntet:

100 g
étcsokoládé
2 ev. kanál
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd kanalanként, kézi robotgéppel hozzákeverjük a cukrot. Ezután gőz fölött még legalább 15 percig verjük. A tojáshabnak keménynek kell lennie. A tojáshabot habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsire kinyomjuk a habcsók formákat. Én most „S” alakú habcsókokat készítettem. A habcsókokat 120 fokra előmelegített sütőben szárítjuk ki.
  2. A krémhez a kristálycukorból karamellt készítünk, felöntjük a forró kávéval és addig főzzük, míg a karamell fel nem oldódik. Folyamatosan kevergetjük, hogy oda ne égjen. Egy tálban a tojások sárgájával elkeverjük a keményítőt, majd hozzákeverjük a kávés karamellhez és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kihűl. Ezután a vajat kanalanként hozzákeverjük a kávés krémhez. Simára keverjük, habzsákba töltjük, majd díszítjük a habcsókokat.
  3. A csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, és ebbe mártjuk bele a krémes habcsókokat.

Blogom: Akeber

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása