Kávékrémes habcsók

A klasszikus cukros, roppanós habcsók kiváló kávés krémmel, finom csokoládéval a tetején. A habcsók nemcsak a cukrászatok egyik alap édessége, hanem a karácsonyok elengedhetetlen süteménye. Ez nálunk sincs másképp, és ezért is készítem el minden évben a kávékrémes habcsókot. Imádom, ahogy a számban ropog a tészta, az édes, lágy kávés krém pedig mindezt tökéletesen kiegészíti. Bár a boltit egyszerűbb megvenni, én és a család minfig az otthon elkészített mellett döntünk, és bolondítjuk meg finomabbnál finomabb krémekkel és díszítéssel a habcsókot.

Hozzáadta:admin, 2.11.2016
Kategória: Desszertek
Kávékrémes habcsók

Hozzávalók

Habcsókhoz:
5 dbtojás fehérjéje
350 gkristálycukor
Kávékrém:
300 mlerős kávé
80 gkristálycukor
200 mltej
1 dbtojás sárgája
30 gkukoricakeményítő
20 gporcukor
125 gvaj
Csokoládéöntet:
100 gétcsokoládé
2 ev. kanálmargarin

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd kanalanként, kézi robotgéppel hozzákeverjük a cukrot. Ezután gőz fölött még legalább 15 percig verjük. A tojáshabnak keménynek kell lennie. A tojáshabot habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsire kinyomjuk a habcsók formákat. Én most „S” alakú habcsókokat készítettem. A habcsókokat 120 fokra előmelegített sütőben szárítjuk ki.
  2. A krémhez a kristálycukorból karamellt készítünk, felöntjük a forró kávéval és addig főzzük, míg a karamell fel nem oldódik. Folyamatosan kevergetjük, hogy oda ne égjen. Egy tálban a tojások sárgájával elkeverjük a keményítőt, majd hozzákeverjük a kávés karamellhez és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kihűl. Ezután a vajat kanalanként hozzákeverjük a kávés krémhez. Simára keverjük, habzsákba töltjük, majd díszítjük a habcsókokat.
  3. A csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, és ebbe mártjuk bele a krémes habcsókokat.

Blogom: Akeber