Kávékrémmel töltött kakaós keksz

Ha valami finomságra vágyunk a kávé vagy tea mellé, akkor a kávékrémmel töltött kakaós keksz igazán jó választás! A legjobb, hogy egyszerűen mi is el tudjuk készíteni a konyhánkban. Nem kell más hozzá, mint egy adag jól elkészített, kihűlt tészta, amiből megformázzuk a kekszeket, na meg az ellenállhatatlan töltelék. Ha ezekkel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint a kekszek felét megkenni a krémmel és összetapasztani. A tetejét csokiöntettel díszíthetjük.

Hozzáadta:, 30.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Kávékrémmel töltött kakaós keksz

Hozzávalók

Tészta:
500 gfinomliszt
150 gporcukor
2 dbtojás
3-4 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
260 gmargarin
Krém:
125 gvaj
5 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálforró víz
3 kv. kanálinstant kávé
8 ev. kanáltejpor
25 gfehércsokoládé

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a porcukrot két részre osztjuk. Az egyiket a tojással habosra verjük. A másik adag porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliacukrot, a kakaót, a kockára vágott puha margarint, majd az egészet habosra dolgozzuk. A két masszát összedolgozzuk, végül belekeverjük az átszitált lisztet.%1%2%3
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk, amit lisztes felületen kb. fél centi vastagra nyújtjunk. A tésztalapból kivágjuk a kívánt formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, villával mintát nyomhatunk rá, majd 180 fokon 10 percig sütjük. A kihűlt kekszek felére rátesszük a finom krémet, majd lefedjük a másik keksszel.%4%5%6
  3. Krém: a vajat a porcukorral és tejporral habosra verjük. Hozzáadjuk a forró vízben elkevert és feloldott kávét. Lágy krémet kaput, amibe belereszeljük a csokoládét.%7%8%9
  4. A krémmel töltött, összetapasztott keksz tetejét csokiöntettel meglocsolhatjuk. Fontos, hogy az elkészített kekszet hideg helyre tegyük, hogy a krém és a csokiöntet is megkössön.%10%11%12