Kávékrémmel töltött képviselőfánk csokiöntettel Hankától

Recept Kávékrémmel töltött képviselőfánk csokiöntettel Hankától
KÜLDÖTT KÉPEK

Fánk, csokoládé, krém, képviselőfánk… Ezek az alapanyagok egyenként is jól hangzanak (és nagyon finomak), de együtt valami fantasztikus egészet alkotnak. A receptet Hanka szakácsunktól tanultuk, és nagyon örülünk annak, hogy megosztotta velünk ezt a receptet. Különleges finomság, ami alakjával is eltér a megszokott fánktól: hosszúkás, kifli alakú, és nagy előnye, hogy így jó sok kávés krémmel lehet megtölteni.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mlvíz
90 g100% növényi alapú margarin
csipet só
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás

Csokiöntet

100 gmargarin
200 gfőzőcsoki

Krém:

500 mltej
2 csomagpuding (kávé ízű)
70 gkristálycukor
200 gvaj
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum
2 kv. kanálinstant kávé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd elkezdjük főzni. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet és 5 percig együtt főzzük-keverjük.
  2. A tésztát kihűtjük és egyenként hozzáadjuk a tokásokat. Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire kifli alakot nyomunk. A kis kifliket 200 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 170 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, félbe vágjuk, a felső részét csokiöntetbe mártjuk (ehhez a csokit és a margarint felolvasztjuk és elkeverjük), majd az alsó részre nyomózsák segítségével rányomjuk a krémet.
  3. Krém: a tejet edénybe töltjük, hozzáadjuk a pudingport, a cukrot, a vaníliacukrot, a rumot, az instant kávét, majd sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, beledolgozzuk a vajat.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás