Kávékrémmel töltött képviselőfánk csokiöntettel Hankától

Fánk, csokoládé, krém, képviselőfánk… Ezek az alapanyagok egyenként is jól hangzanak (és nagyon finomak), de együtt valami fantasztikus egészet alkotnak. A receptet Hanka szakácsunktól tanultuk, és nagyon örülünk annak, hogy megosztotta velünk ezt a receptet. Különleges finomság, ami alakjával is eltér a megszokott fánktól: hosszúkás, kifli alakú, és nagy előnye, hogy így jó sok kávés krémmel lehet megtölteni.

Recept Kávékrémmel töltött képviselőfánk csokiöntettel Hankától

Hozzávalók

Tészta:
250 mlvíz
90 g100% növényi alapú margarin
csipet só
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
Csokiöntet
100 gmargarin
200 gfőzőcsoki
Krém:
500 mltej
2 csomagpuding (kávé ízű)
70 gkristálycukor
200 gvaj
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum
2 kv. kanálinstant kávé

Elkészítés menete

  1. A tésztához a vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd elkezdjük főzni. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet és 5 percig együtt főzzük-keverjük.
  2. A tésztát kihűtjük és egyenként hozzáadjuk a tokásokat. Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire kifli alakot nyomunk. A kis kifliket 200 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 170 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, félbe vágjuk, a felső részét csokiöntetbe mártjuk (ehhez a csokit és a margarint felolvasztjuk és elkeverjük), majd az alsó részre nyomózsák segítségével rányomjuk a krémet.
  3. Krém: a tejet edénybe töltjük, hozzáadjuk a pudingport, a cukrot, a vaníliacukrot, a rumot, az instant kávét, majd sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, beledolgozzuk a vajat.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL