Kávékrémmel töltött képviselőfánk csokiöntettel Hankától

Hozzáadta: TopPetra, 19.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes főételek, Fánkok, Tészták, Égetett tészta, Farsang, Ünnepek, Édes sütemények
Fánk, csokoládé, krém, képviselőfánk… Ezek az alapanyagok egyenként is jól hangzanak (és nagyon finomak), de együtt valami fantasztikus egészet alkotnak. A receptet Hanka szakácsunktól tanultuk, és nagyon örülünk annak, hogy megosztotta velünk ezt a receptet. Különleges finomság, ami alakjával is eltér a megszokott fánktól: hosszúkás, kifli alakú, és nagy előnye, hogy így jó sok kávés krémmel lehet megtölteni.
Hozzáadta: TopPetra, 19.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes főételek, Fánkok, Tészták, Égetett tészta, Farsang, Ünnepek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Csokiöntet
Krém:
- A tésztához a vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd elkezdjük főzni. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet és 5 percig együtt főzzük-keverjük.
- A tésztát kihűtjük és egyenként hozzáadjuk a tokásokat. Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire kifli alakot nyomunk. A kis kifliket 200 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 170 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, félbe vágjuk, a felső részét csokiöntetbe mártjuk (ehhez a csokit és a margarint felolvasztjuk és elkeverjük), majd az alsó részre nyomózsák segítségével rányomjuk a krémet.
- Krém: a tejet edénybe töltjük, hozzáadjuk a pudingport, a cukrot, a vaníliacukrot, a rumot, az instant kávét, majd sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, beledolgozzuk a vajat.
Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL