KÁVÉS brownie (FOTÓKKAL)

Recept KÁVÉS brownie (FOTÓKKAL)

Hozzáadta: Viki78, 18.10.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Legjobb desszertek, Brownie

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy kiváló kávés brownie, ami megkoronázza az étkezést. A tetején könnyű tejszínhabbal, reszelt csokoládéval díszítve. A gyerekbarát verzióból a kávé elhagyható, így a család fiatal és felnőtt tagjainak is kedveskedhetünk. Önmagában is főnyeremény, de friss gyümölccsel, esetleg vaníliafagylalttal tovább fokozható az édes élvezet.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 18.10.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Legjobb desszertek, Brownie

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

135 gvaj
3 kv. kanálinstant kávé
105 gporcukor
3 dbtojás
1 csomag vaníliacukor
120 gbúzafinomliszt
30 gkakaó
½ csomagsütőpor
½ kv. kanál

Sötét réteghez:

3 kv. kanálinstant kávé
3 kv. kanálmeleg víz
150 gnutella vagy más, csokis-mogyorós krém
375 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló por

Világos réteghez:

2 csomagDr.Oetker tejszín ízű habpor
300 mltej
2 csomaghabfixáló por
3 kv. kanálporcukor

Díszítéshez:

minőségi étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a 3 kávéskanál instant kávét. Alaposan elkeverjük (kézi robotgéppel), hozzáadjuk a vanília- és porcukrot, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Addig dolgozzuk, amíg sima állagú masszát nem kapunk. Az elkészült keverékhez hozzáadjuk a sütőporral, sóval és kakaóval elkevert lisztet, és ismét alaposan összedolgozzuk.
  2. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A sötét réteghez a 3 kávéskanál vízben feloldjuk a 3 kávéskanál kávét, majd hozzáadjuk a Nutella krémet és jól elkeverjük. A tejszínbe beleszórjuk a habfixálót és kemény habbá verjük, majd belekanalazzuk a kávés-Nutellás szószt, és egy szilikon lapáttal óvatosan elkeverjük. Ez a réteg kerül a korpuszra – megsült tésztára. A tésztát a sötét réteggel együtt hűtőszekrénybe tesszük legalább 4 órára (én a sütemény tésztáját és a sötét réteget este készítettem el, a süteményt pedig egy éjszakára raktam a hűtőbe).
  4. 4 óra után vagy másnap a habport a hideg tejjel, a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd rákanalazzuk a hideg süteményre és elsimítjuk. A süteményt ismét hűtőszekrénybe rakjuk (2 órára), majd a tetejét reszelt étcsokoládéval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás