TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi dió Kávés-kakaós krémmel töltött dió
Kávés-kakaós krémmel töltött dió
Recept Kávés-kakaós krémmel töltött dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.1.2018

Kávés-kakaós krémmel töltött dió

A finom falat mindig finom falat, nem kell ahhoz ünnep, hogy elkészítsük. Pontosan ilyen édesség a kávés-kakaós krémmel töltött dió is. Az év minden napján finom, és az év minden napján jól esik. Ezért is készítem gyakrabban, és lehetőleg jó nagy adagot. Ha időm és kedvem engedi, akkor több féle krémmel is készítem: nemcsak ezzel a pompás kávés-kakaóssal, hanem vaníliással, kókuszossal, vagy éppen csokoládéssal.

50 perc
Elkészítés
9 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 g
dió
250 g
búzafinomliszt
150 g
vaj
70 g
porcukor
1 kv. kanál
kakaó
1 db
tojás
1/2 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

4 db
tojás
8 ev. kanál
porcukor
20 g
vaníliacukor
200 g
vaj
ízlés szerinti mennyiség instant kávé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat eldolgozzuk. Ne ijedjünk meg, ezt tovább tarthat, de türelmesen addig kell dolgozni, amíg a hozzávalók egységes tésztává állnak össze.
  2. Egy kisebb tálba réteslisztet szórunk, a dió formákat kiolajozzuk. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, a kis adagokból golyókat formázunk, majd ezeket a golyókat forgatjuk a bele a lisztbe. A kis golyókat ujjunkkal belenyomkodjuk a kiolajozott formákba. A tésztával töltött formákat tepsibe tesszük, majd ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk a közepébe, hogy legyen helye a tölteléknek is.
  3. A diókat 180 fokon 8-9 percig sütjük. A megsült diókat kihűtjük, majd kiforgatjuk a formából. Miután teljesen kihűlte, megtöltjük a krémmel, összetapasztjuk őket, a tetejét pedig porcukorral megszórjuk.
  4. A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőzfürdő felett krémesre dolgozzuk. A krémnek világosnak kell lennie, és a gőzfürdő felett be kell sűrűsödnie. A meleg krémhez hozzáadjuk a kakaót, a kávét, majd kihűtjük. Miközben hűl, néha-néha megkevergetjük. A kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat (amit legalább fél órát szobahőmérsékleten tárolunk). A kész krémet hűtőszekrénybe tesszük, mert hidegen könnyebb vele dolgozni. A krémet habzsákba töltjük, ezzel töltjük a diókat.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása