TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kávés könnyek mandulával
Kávés könnyek mandulával
Recept Kávés könnyek mandulával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2022

Kávés könnyek mandulával

A kávés könnyek nálunk a karácsonyi készülődés elengedhetetlen eleme. Tavaly is nagy sikert aratott, ezért egyértelművé vált, hogy idén is kipróbálom. Kapucíner szeletet használtam a krémhez, ettől lett csokis és kávés egyszerre. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

175 g
búzafinomliszt
125 g
margarin
50 g
porcukor
1 db
tojássárga
1/2 csomag
vaníliacukor

Krém:

40 g
porcukor
1 db
Kapucíner (30-35 g)
1 db
tojás
125 g
vaj

Tetejére:

Szükség szerint
karamellás öntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint (puha, szobahőmérsékletű), porcukrot, egy tojássárgát és fél csomag vaníliacukrot. Tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a könnycsepp formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 7-8 percig sütjük – a sütési idő függ a tészta vastagságától is.
  3. A krémhez a tojást az apróra tört csokival gőz felett felverjük, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a csokis alapba.
  4. Két könnycsepp formát ezzel a krémmel tapasztunk össze, majd ízlés szerint karamellás öntettel bevonhatjuk. A tetejét mandulával díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása