Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel
Az igazán szaftos édességek kedvelői imádni fogják a kávés szeletet! A finom, kakaós tésztalap felét jó nagy adag finom kávéval locsoljuk meg, így a tészta magába szívja ezt a pompás aromát. A kakaós és kakaós-kávés tésztalapon kívül finom tojássárgás és tojáshabos krém is kerül a süteménybe, így a siker garantált! A tetejére már csak az elengedhetetlen csokiöntet kerül, így lesz teljes a kompozíció. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojássárga
250 gkristálycukor
3 ev. kanálvíz
1 bögreolaj
100 grétesliszt
2 ev. kanálkukoricakeményítő
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
6 dbtojásfehérje
500 mlfőtt kávé
Töltelék:
2 ev. kanálbúzafinomliszt
200 mltej
4 dbtojássárga
4 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
Fehér töltelék:
4 dbtojásfehérje
250 gkristálycukor
1/2 bögrevíz
Csokiöntet:
100 gcsokoládé
1/2 bögreolaj
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítjük az első krémet: a finomlisztet 200 ml tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a 4 tojássárgát, a 4 evőkanál cukrot és a vaníliacukrot. Feltesszük főni, majd miután besűrűsödött, levesszük a tűzről. Kissé kihűtjük és beledolgozzuk a puha vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a krémmel.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS