Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel

Az igazán szaftos édességek kedvelői imádni fogják a kávés szeletet! A finom, kakaós tésztalap felét jó nagy adag finom kávéval locsoljuk meg, így a tészta magába szívja ezt a pompás aromát. A kakaós és kakaós-kávés tésztalapon kívül finom tojássárgás és tojáshabos krém is kerül a süteménybe, így a siker garantált! A tetejére már csak az elengedhetetlen csokiöntet kerül, így lesz teljes a kompozíció. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 18.2.2019
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojássárga
250 gkristálycukor
3 ev. kanálvíz
1 bögreolaj
100 grétesliszt
2 ev. kanálkukoricakeményítő
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
6 dbtojásfehérje
500 mlfőtt kávé
Töltelék:
2 ev. kanálbúzafinomliszt
200 mltej
4 dbtojássárga
4 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
Fehér töltelék:
4 dbtojásfehérje
250 gkristálycukor
1/2 bögrevíz
Csokiöntet:
100 gcsokoládé
1/2 bögreolaj

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet, az olajat, a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet, végül a kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Miután a tészta megsült, hosszában ketté vágjuk. Az egyik felét kivesszük a tepsiből, a tepsiben lévő tésztát tűvel kibökdössük és meglocsoljuk a kávéval. Megvárjuk, míg a tészta magába szívja a kávét.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. Elkészítjük az első krémet: a finomlisztet 200 ml tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a 4 tojássárgát, a 4 evőkanál cukrot és a vaníliacukrot. Feltesszük főni, majd miután besűrűsödött, levesszük a tűzről. Kissé kihűtjük és beledolgozzuk a puha vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a krémmel.
  5. Elkészítjük a világos krémet. A vizet a cukorral elkeverjük, felforraljuk. Amikor a cukor feloldódott, levesszük a tűzről és kissé kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a még forró cukros vizet óvatosan adagolva beledolgozzuk a tojáshabba.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  6. A száraz, nem kávés tésztalapra rákenjük a tojássárgás krémet, erre tesszük rá a kávéval átitatott tésztalapot, megkenjük a tojásfehérjés krémmel, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, tálaljuk.