Kávés trüffel - FOTÓKKAL

Ez az édesség nemcsak a csokiimádók, hanem a család körében is egy nagyon nagy kedvenc. Az elkészítése sem túlságosan bonyolult, ezért ezzel a süteménnyel kezdtem el ráhangolódni a karácsonyi ünnepekre. A kávés trüffel titka szerintem a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Sokan elhagyják a vajat a receptből, de én az étcsoki és tejszínhab mellé vajat is teszek. A csokoládés keveréket hígabb változatban más karácsonyi sütemények és torták díszítéséhez is szoktam használni. Egy biztos, egy csepp sem vész kárba.

Hozzáadta:, 2.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Kávés trüffel - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Hozzávalók:
100 gétcsokoládé (vagy tejcsokoládé, ki mit szeret)
20 gvaj
30 mlhabtejszín
1 ev. kanálinstant kávé
Befejezéshez:
2 ev. kanáljó minőségű kakaó

Elkészítés menete

  1. A tejszínt egy edénybe öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk az instant kávét, elkeverjük, beletesszük a vajat, végül beletörjük a csokoládét és addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad, egységes masszát nem kapunk.
  2. A kész masszát a tűzről levesszük, kihűtjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy kanál segítségével falatnyi golyókat készítünk a megkötött krémből, a golyókat pedig kakaóba forgatjuk.
  3. Ezt az isteni kávés trüffelt egy nagyon egészséges, cukrot és lisztet nem tartalmazó torta mellé szolgáltam fel (kicsit ellensúlyoznom kellett a túlságosan édes desszertet), és pillanatok alatt elfogyott.