Kedvenc almás pitém

Az almás pitének számos receptje kering nemcsak az interneten, hanem szájról szájra is. Nekem azért tetszik ez a recept, mert a töltelékbe vaníliapuding is van, ami kellően sűrű lesz, ráadásul nem engedi, hogy a tészta túlságosan elázzon. Én az almát a lehető legfinomabbra reszelem. Aki nem szereti az almát, annak se kell lemondania a süteményről, mert alma helyett akár más gyümölcs is használható (ilyenkor persze már nem almás pitéről beszélünk :) ). Nekem másik nagy kedvencem a szilvás-mákos töltelék.

Recept Kedvenc almás pitém

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
7 ev. kanáltej
1 dbtojás
250 gvaj
fahéj ízlés szerint
Töltelék:
1 kgreszelt alma
2 csomagvaníliapuding
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan eldolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  2. A tésztákat tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd az egyik tésztalapot vajjal kikent és liszttel beszórt tepsire tesszük.
  3. Erre kerül a cukorral, vaníliacukorral, pudingporral és fahéjjal elkevert alma, végül lefedjük a másik tésztalappal.
  4. Az almás pitét 170 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL