Kedvenc almás szeletem

Recept Kedvenc almás szeletem
KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi klasszikus sütemény, ami számos családban a kedvencek közé tartozik. Generációról generációra öröklődik, és remélem, az én csemetéim is megtanulják az elkészítését. A kedvenc almás szeletem talán annyiban térhet el egy-két megszokott recepttől, hogy az almát puhára főztem, előtte pedig cukorral, vaníliacukorral, fahéjjal ízesítettem, a sűrűséget pedig vanília ízű pudingporral értem el. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
7 ev. kanáltej
1 db tojás
220 gvaj
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
ízlés szerint cukor

Töltelék:

1 kgreszelt alma
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és jó alaposa eldolgozzuk.
  2. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Azután kivesszük a hűtőből, két egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik adagot 38x32 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a reszelt almát edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, vaníliacukorral, pudingporral, fahéjjal, kis lángon puhára, sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  5. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, erre jön az almás töltelék, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  6. 170 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás