TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Kedvenc almás szeletem
Kedvenc almás szeletem
Recept Kedvenc almás szeletem
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi klasszikus sütemény, ami számos családban a kedvencek közé tartozik. Generációról generációra öröklődik, és remélem, az én csemetéim is megtanulják az elkészítését. A kedvenc almás szeletem talán annyiban térhet el egy-két megszokott recepttől, hogy az almát puhára főztem, előtte pedig cukorral, vaníliacukorral, fahéjjal ízesítettem, a sűrűséget pedig vanília ízű pudingporral értem el. Szerző: Haanka

TopPetra TopPetra    ·   19.10.2018

Kedvenc almás szeletem

Igazi klasszikus sütemény, ami számos családban a kedvencek közé tartozik. Generációról generációra öröklődik, és remélem, az én csemetéim is megtanulják az elkészítését. A kedvenc almás szeletem talán annyiban térhet el egy-két megszokott recepttől, hogy az almát puhára főztem, előtte pedig cukorral, vaníliacukorral, fahéjjal ízesítettem, a sűrűséget pedig vanília ízű pudingporral értem el. Szerző: Haanka

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
7 ev. kanál
tej
1 db
tojás
220 g
vaj
1/2 kv. kanál
őrölt fahéj
ízlés szerint cukor

Töltelék:

1 kg
reszelt alma
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és jó alaposa eldolgozzuk.
  2. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Azután kivesszük a hűtőből, két egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik adagot 38x32 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a reszelt almát edénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, vaníliacukorral, pudingporral, fahéjjal, kis lángon puhára, sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  5. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, erre jön az almás töltelék, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  6. 170 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása