Kedvenc amaretto likőrös tiramisum

Az édes, finom, különböző ízesítésű likőrök bizony a gyengéim! Önmagában is nagyon finomak, de nagyon sok desszertbe, édességbe is tökéletesen illenek. A kedvenc tiramusi receptemet is házasítottam egy ilyen finom itallal, ami jelen esetben az amaretto likőr. Az édesség nagyon gyorsan elkészül, és jó hidegen tálalva az igazi! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 30.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Kedvenc amaretto likőrös tiramisum

Hozzávalók

500 gmascarpone
6 dbtojás
120 gkristálycukor
1 csomagpiskóta (hosszú)
300 mlkávé
kakaó szóráshoz
amaretto likőr, tojáslikőr vagy rum

Elkészítés menete

  1. 300 ml erős, instant kávét főzünk, ízlés szerint édesítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát a cukor felével és az ízlés szerinti mennyiségű likőrrel habosra verjük, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot.
  3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgás-mascarpone sajtos masszába. A piskótát belemártjuk a kávéba és kibéleljük vele egy hőálló tál alját. A piskótára rákenjünk egy adag krémet, majd ismét piskóta, krém... Egészen addig, amíg az összes piskóta el nem fogy.
  4. Az utolsó réteg a krém legyen! A tetejét kakaóval megszórjuk, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.