Kedvenc aranygaluska tésztám

Hozzáadta: Babu27, 30.9.2017
Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Aranygaluska
KÜLDÖTT KÉPEK
Rengeteg aranygaluska recepttel találkoztam, és rengeteg módszerrel is, ahogy pl. a zsiradékkal bevonják az egyes kis tésztadarabokat. Én pl. olvasztott vajat használok, édesanyám viszont csak simán olajat önt a tepsi aljára, és abba forgatja be a tésztát, más pedig olajas kézzel dolgozik. Nekem ez a recept vált be a legjobban, szerintem az olvasztott vajtól kicsit jobb lesz az íze és az illata is. Miután megsült, a tetejét vízzel megkenem, hogy megpuhuljon, majd vaníliás pudinggal, darált dióval és fahéjas cukorral tálalom.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 30.9.2017
Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Aranygaluska
ALAPANYAGOK
700-750 grétesliszt
1 kockaélesztő
1 dbtojás
1 kv. kanálsó
5 ev. kanálkristálycukor
kb. 500 mltej
vaj
- Egy kevés tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
- A vaj kivételével az összes hozzávalót tésztává dolgozzuk, lefedjük és megvárjuk, míg megkel. A megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk.
- A tésztát kisebb darabokra szaggatjuk, amelyekből hengert formázunk, majd a hengereket azonos nagyságú darabokra vágjuk, a kis tésztadarabokat pedig kivajazott tepsibe tesszük. Minden egyes kis tésztadarabot olvasztott vajjal megkenünk.
- Még pár percig kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.
- Miután megsült, kivesszük a sütőből, a tetejét pedig kevés vízzel megkenjük.
- A befejezés már rajtunk múlik :)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Dukátové buchtičky - senzační těsto.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Dukátové buchtičky - senzačné cesto.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bułeczki dukatowe - rewelacyjne ciasto.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Dukatenbuchteln – ein super Teig an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS