Kedvenc aranygaluska tésztám

Recept Kedvenc aranygaluska tésztám
KÜLDÖTT KÉPEK

Rengeteg aranygaluska recepttel találkoztam, és rengeteg módszerrel is, ahogy pl. a zsiradékkal bevonják az egyes kis tésztadarabokat. Én pl. olvasztott vajat használok, édesanyám viszont csak simán olajat önt a tepsi aljára, és abba forgatja be a tésztát, más pedig olajas kézzel dolgozik. Nekem ez a recept vált be a legjobban, szerintem az olvasztott vajtól kicsit jobb lesz az íze és az illata is. Miután megsült, a tetejét vízzel megkenem, hogy megpuhuljon, majd vaníliás pudinggal, darált dióval és fahéjas cukorral tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

700-750 grétesliszt
1 kockaélesztő
1 dbtojás
1 kv. kanál
5 ev. kanálkristálycukor
kb. 500 mltej
vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy kevés tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A vaj kivételével az összes hozzávalót tésztává dolgozzuk, lefedjük és megvárjuk, míg megkel. A megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk.
  3. A tésztát kisebb darabokra szaggatjuk, amelyekből hengert formázunk, majd a hengereket azonos nagyságú darabokra vágjuk, a kis tésztadarabokat pedig kivajazott tepsibe tesszük. Minden egyes kis tésztadarabot olvasztott vajjal megkenünk.
  4. Még pár percig kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből, a tetejét pedig kevés vízzel megkenjük.
  6. A befejezés már rajtunk múlik :)
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás