Kedvenc cseresznyés kevert sütim

Recept Kedvenc cseresznyés kevert sütim
KÜLDÖTT KÉPEK

Ma dupla adagot is készítettem ebből a finomságból, mert vendégeket jöttek látogatóba. Én kifejezetten szeretem, ha a gyümölcs nem a süti tetején marad, ezért minden előkészület nélkül a megtisztított gyümölcsöt szimplán ráteszem a tészta tetejére. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

4 dbtojássárga
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
4 dbtojásfehérje
cseresznye
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Beledolgozzuk az olajat és a vizet is – mindkettő hozzáadása után tovább verjük.
  2. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. A megmosott és kimagozott cseresznyét tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Érdemes kisebb tepsit használni – így jobban feljön a tészta.

 

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás