TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Kedvenc cseresznyés kevert sütim
Kedvenc cseresznyés kevert sütim
Recept Kedvenc cseresznyés kevert sütim
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Kedvenc cseresznyés kevert sütim

Ma dupla adagot is készítettem ebből a finomságból, mert vendégeket jöttek látogatóba. Én kifejezetten szeretem, ha a gyümölcs nem a süti tetején marad, ezért minden előkészület nélkül a megtisztított gyümölcsöt szimplán ráteszem a tészta tetejére. Szerző: Haanka

Alapanyagok
4 db
tojássárga
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
olaj
100 ml
víz
200 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
4 db
tojásfehérje
cseresznye
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Beledolgozzuk az olajat és a vizet is – mindkettő hozzáadása után tovább verjük.
  2. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. A megmosott és kimagozott cseresznyét tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Érdemes kisebb tepsit használni – így jobban feljön a tészta.

 

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása