Kedvenc cseresznyés kevert sütim

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Ma dupla adagot is készítettem ebből a finomságból, mert vendégeket jöttek látogatóba. Én kifejezetten szeretem, ha a gyümölcs nem a süti tetején marad, ezért minden előkészület nélkül a megtisztított gyümölcsöt szimplán ráteszem a tészta tetejére. Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények, Cseresznye, Gyümölcs szerint
ALAPANYAGOK
4 dbtojássárga
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
4 dbtojásfehérje
cseresznye
porcukor
- A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Beledolgozzuk az olajat és a vizet is – mindkettő hozzáadása után tovább verjük.
- Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
- A megmosott és kimagozott cseresznyét tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Érdemes kisebb tepsit használni – így jobban feljön a tészta.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Naše nejoblíbenější bublanina s třešněmi.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Naša najobľúbenejšia bublanina s čerešňami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unser Lieblings-Kirschkuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS