Kedvenc gyümölcsös piskótatésztám

Hozzáadta: TopPetra, 7.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin
KÜLDÖTT KÉPEK
Mindenkinek megvan a maga kedven süteménye, amit ha tehet, elkészít. Nálunk a gyümölcsös piskótatészta az, ami mindig jöhet az asztalra, finoman, puhán, édesen, gyümölcsösen. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Ha van kéznél egy működő kézi robotgép, akkor már nyert ügyünk van. A gyümölcsös réteg lecsepegtetett mandarin volt (konzerv), de akár a szezonnak megfelelő gyümölcsöt is használhatunk. Szerző: Reny Naty A
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
200 gkristálycukor
1 dclvíz
1 dclolaj (kókuszzsírt használtam)
4 dbnagyobb tojás
200 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor (egy kevés vanília aromát is használtam)
1 csomagsütőpor
csipet só a tojáshabhoz
kedvenc gyümölcsünk
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojássárgát a kristályukorral, vaníliacukorral (és aromával) alaposan eldolgozzuk, jó habosra, krémesre, hozzáadjuk a vizet, az olajat (kókuszzsírt) és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Utolsó lépésben beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Még mielőtt elkészítjük a tésztát, érdemes a tepsit kivajazni és liszttel beszórni. Tapasztalatom szerint nem tesz túl jó a tésztának, ha sokat pihen.
- A tepsi aljára egy rétegben rátesszük kedvenc gyümölcsünket – óvatosan, hogy a vajas-lisztes réteg ne szakadjon fel.
- A tésztát, miután elkészült, beleöntjük a tepsibe.
- 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbát érdemes végezni. A sütő ajtaját sütés alatt ne nyissuk le, mert akkor a tészta összeesik.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS