Kedvenc gyümölcsös piskótatésztám

Mindenkinek megvan a maga kedven süteménye, amit ha tehet, elkészít. Nálunk a gyümölcsös piskótatészta az, ami mindig jöhet az asztalra, finoman, puhán, édesen, gyümölcsösen. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Ha van kéznél egy működő kézi robotgép, akkor már nyert ügyünk van. A gyümölcsös réteg lecsepegtetett mandarin volt (konzerv), de akár a szezonnak megfelelő gyümölcsöt is használhatunk. Szerző: Reny Naty A

Hozzáadta:, 7.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kedvenc gyümölcsös piskótatésztám

Hozzávalók

200 gkristálycukor
1 dclvíz
1 dclolaj (kókuszzsírt használtam)
4 dbnagyobb tojás
200 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor (egy kevés vanília aromát is használtam)
1 csomagsütőpor
csipet só a tojáshabhoz
kedvenc gyümölcsünk

Elkészítés menete

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojássárgát a kristályukorral, vaníliacukorral (és aromával) alaposan eldolgozzuk, jó habosra, krémesre, hozzáadjuk a vizet, az olajat (kókuszzsírt) és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Utolsó lépésben beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Még mielőtt elkészítjük a tésztát, érdemes a tepsit kivajazni és liszttel beszórni. Tapasztalatom szerint nem tesz túl jó a tésztának, ha sokat pihen.
  5. A tepsi aljára egy rétegben rátesszük kedvenc gyümölcsünket – óvatosan, hogy a vajas-lisztes réteg ne szakadjon fel.
  6. A tésztát, miután elkészült, beleöntjük a tepsibe.
  7. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbát érdemes végezni. A sütő ajtaját sütés alatt ne nyissuk le, mert akkor a tészta összeesik.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL