Kedvenc házi levendulás fagylaltom

Recept Kedvenc házi levendulás fagylaltom
KÜLDÖTT KÉPEK

Próbáljátok ki ezt az ellenállhatatlan levendulás fagylaltot! Igazi felüdülés a forró nyári napokon. Nincs hibája! Szerző: Adka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

500 mlhabtejszín
100 mltej
170 gsűrített tej
100 gfehércsoki
3 dbtojássárga
5-6 szál friss levendula

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A recept végtelenül egyszerű. A habtejszínt edénybe tültjük, hozzáadjuk a tejet, sűrített tejet és a levendulát. Ha nincs friss, akkor 4 kávéskanálniy szárított levendulát is használhatunk.
  2. Felmelegítjük, de nem forraljuk! Ezután 30 percig pihentetjük, majd leszűrjük. A tojássárgát habosre verjük, ezt is hozzáadjuk. Alaposan eldoglozzuk.
  3. Kis lángon elkezdjük ismét melegíteni, de nem forraljuk fel! Hozzáadjuk a kockára tört fehér csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
  4. Kihűtjük, lezárható fedelű dobozba tesszük, majd pedig mehet a fagyasztóba. Óránként mindig megkavarjuk (tényleg alaposan, ehhez villát használtam), legalább 4 alkalommal. Minden egyes keverés után visszatesszük a fagyasztóba.
  5. Ezután már csak a fagyasztóban kell tárolni.

Blogom: Adkas

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás