Kedvenc káposztasalátám

A régi receptek a legjobbak! Anyukám gyakran készítette ezt a káposztasalátát, sőt, nem pont ilyet, de káposztasalátát már nagymamám is csinált, nem is keveset! Emlékszem, anyukám és nagymamám is gyalun készítette a káposztát, a majonézt pedig házilag készítették, frissen. Szerencsére a gyalut megörököltem és én is használom. A majonézzel már bajban vagyok, azt inkább boltban veszem. A végeredmény pedig nem más, mint a kedvenc káposztasalátám. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 16.8.2019
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Recept Kedvenc káposztasalátám

Hozzávalók

1/2 fejkáposzta
1 dbsárgarépa
1 dbvöröshagyma
200 gmajonéz
40 mlecet (12%)
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
csipet bors

Elkészítés menete

  1. A káposztát vékonyra szeleteljük.
  2. Nekem szerencsém volt, mamámtól örököltem egy tökéletes gyalut, ezt használtam a káposzta elkészítéséhez.
  3. A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát lereszeljük, majd hozzáadjuk a káposztához. Elkeverjük.
  4. Az öntethezvalót elkeverjük: majonézt, cukor, só, bors, citromlé, ecet. Az öntetet érdemes kóstolgatni és úgy ízesíteni, ahogy nekünk tetszik.
  5. A zöldségeket elkeverjük az öntettel, egy órát hűtőben pihentetjük, és már fogyaszthatjuk is.