TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kedvenc káposztasalátám
Kedvenc káposztasalátám
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   16.8.2019

Kedvenc káposztasalátám

A régi receptek a legjobbak! Anyukám gyakran készítette ezt a káposztasalátát, sőt, nem pont ilyet, de káposztasalátát már nagymamám is csinált, nem is keveset! Emlékszem, anyukám és nagymamám is gyalun készítette a káposztát, a majonézt pedig házilag készítették, frissen. Szerencsére a gyalut megörököltem és én is használom. A majonézzel már bajban vagyok, azt inkább boltban veszem. A végeredmény pedig nem más, mint a kedvenc káposztasalátám. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1/2 fej
káposzta
1 db
sárgarépa
1 db
vöröshagyma
200 g
majonéz
40 ml
ecet (12%)
1 ev. kanál
citromlé
2 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
csipet bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztát vékonyra szeleteljük.
  2. Nekem szerencsém volt, mamámtól örököltem egy tökéletes gyalut, ezt használtam a káposzta elkészítéséhez.
  3. A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát lereszeljük, majd hozzáadjuk a káposztához. Elkeverjük.
  4. Az öntethezvalót elkeverjük: majonézt, cukor, só, bors, citromlé, ecet. Az öntetet érdemes kóstolgatni és úgy ízesíteni, ahogy nekünk tetszik.
  5. A zöldségeket elkeverjük az öntettel, egy órát hűtőben pihentetjük, és már fogyaszthatjuk is.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept