Kedvenc palacsintám

Sokszor sokféle palacsintát készítettem, de nekem leginkább ez a palacsintatészta recept vált be. A titka, hogy a tészta csomómentes legyen, és legalább 1 órát pihentessük a hűtőben. Én a tésztájába egy kevés porcukrot is raktam (próbáltam már kristálycukorral is, de akkor leragadt sütés közben), az olajat pedig elhagytam. Ha a tészta túl sűrű, akkor szódavízzel hígítható. Én szeretem a vékony palacsintákat, így törekedtem arra, hogy minél vékonyabb legyen. A kedvenc palacsintámat lekvárral, csokoládéval és túróval töltöttem. A recept alkalmas sós palacsinták készítésére is, ilyenkor a porcukrot a tésztájából elhagyom, és egy csipet só helyett 2-3 csipetet rakok a tésztába.

Hozzáadta:, 9.3.2017
Kategória: Desszertek, Főételek, Előételek, falatkák
Kedvenc palacsintám

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
120 gbúzafinomliszt
300 mltej
1/2 kv. kanálporcukor
1 ev. kanálolaj
1 dbtojás
csipet só

Elkészítés menete

  1. A tojást felverjük és hozzáöntjük a tejhez. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre dolgozzuk.
  2. A tésztát legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd olajjal kikent serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Én a serpenyőt olajba mártott kendővel szoktam bekenni, de ügyeljünk, nehogy megégessük magunkat.
  3. A palacsintákat kedvenc töltelékeinkkel megtöltjük – dió, mák, csokoládé, túró, lekvár… Jó étvágyat!