TopReceptek.hu Tésztaételek Spagetti Bolognai Kedvenc paradicsomos tésztaszószom. A spagettit csak ezzel készítem.
Kedvenc paradicsomos tésztaszószom. A spagettit csak ezzel készítem.
Recept Kedvenc paradicsomos tésztaszószom. A spagettit csak ezzel készítem.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Minden nyáron vagy ősszel készítek egy adag spagettiszószt, ami aztán egész télen kitart. Ha a szósz megvan, akkor az ízesítést már csak rajtunk múlik.

TopPetra TopPetra    ·   10.9.2023

Kedvenc paradicsomos tésztaszószom. A spagettit csak ezzel készítem.

Minden nyáron vagy ősszel készítek egy adag spagettiszószt, ami aztán egész télen kitart. Ha a szósz megvan, akkor az ízesítést már csak rajtunk múlik.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 kg
paradicsom
6 db
nagy vöröshagyma
6 db
paprika (piros, kápia)
8 db
alma
1 db
cékla
1 db
hegyes erős paprika
4 evőkanál
1 és 1/2 evőkanál
fűszerpaprika
1 kávéskanál
őrölt bors
1 kávéskanál
őrölt fahéj
1/2 kávéskanál
őrölt szegfűbors
9 db
szegfűszeg
3 db
babérlevél
1 és 1/2 evőkanál
mustár
1,5 dcl
ecet (10%)
190 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, a paradicsom héját előtte eltávolítjuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Az így előkészített zöldséget és gyümölcsöt nagy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket (a cukor kivételével), folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük.
  2. 45-60 perc után kivesszük a szegfűszeget és a babérlevelet.
  3. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot, pár percig együtt főzzük.
  4. Megkóstoljuk, ízlés szerint még fűszerezzük.
  5. A kapott szószt steril üvegekbe töltjük, lefedjük, 5 percig dunsztoljuk.
  6. A szósz sűrűségét mi állítjuk be. Minél hígabb, annál több üveggel jön ki. Mi a sűrűbbet szeretjük. A csípősség is ízlés dolga.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása