Kefires fánk élesztő nélkül

Recept Kefires fánk élesztő nélkül

Hozzáadta: Babu27, 18.10.2017

Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Hihetetlenül könnyű és puha fánkok készülnek ebből az élesztő és kelesztés nélküli tésztából. Így nem csoda, hogy nagy kedvenc, ráadásul nekem is kevesebb időt kell a konyhában töltenem. A kefires fánk élesztő nélkül porcukorral meghintve kerül többnyire az asztalra, de ha van kéznél jó finom házi lekvár (főleg szezonban), akkor azzal is érdemes próbálkozni. A kefirtől valami fantasztikus a tésztája, de tejjel és görög joghurttal is készíthetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 18.10.2017

Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2,5 bögrebúzafinomliszt (kb. 625 ml)
250 mlkefir
5 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
olaj sütéshez
porcukor sózáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kefirt egy nagyobb tálba tesszük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a csipet sót és a cukrot. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a szódabikarbónát és a 3 evőkanálnyi olajat. Fokozatosan hozzáadjuk az átszitált lisztet, és egészen addig dolgozzuk, amíg tészta állagú nem lesz.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és 25 percig pihentetjük. Ezután két-három részre osztjuk, majd a kis tésztakupacukat kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztából egy nagyobb pohár szájával köröngokat szaggatunk, majd a korongok közepére is lyukat szaggatunk (pl. ásványvizes kupakkal). Forró olajban a korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. A kész fánkokat papírtörlőre rakjuk, a felesleges olajat lecsepegtetjük, majd a kész fánkokat porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás