Kefires fánk élesztő nélkül

Hozzáadta: Babu27, 18.10.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Hihetetlenül könnyű és puha fánkok készülnek ebből az élesztő és kelesztés nélküli tésztából. Így nem csoda, hogy nagy kedvenc, ráadásul nekem is kevesebb időt kell a konyhában töltenem. A kefires fánk élesztő nélkül porcukorral meghintve kerül többnyire az asztalra, de ha van kéznél jó finom házi lekvár (főleg szezonban), akkor azzal is érdemes próbálkozni. A kefirtől valami fantasztikus a tésztája, de tejjel és görög joghurttal is készíthetjük.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 18.10.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2,5 bögrebúzafinomliszt (kb. 625 ml)
250 mlkefir
5 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
olaj sütéshez
porcukor sózáshoz
- A tésztát fóliába csomagoljuk és 25 percig pihentetjük. Ezután két-három részre osztjuk, majd a kis tésztakupacukat kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztából egy nagyobb pohár szájával köröngokat szaggatunk, majd a korongok közepére is lyukat szaggatunk (pl. ásványvizes kupakkal). Forró olajban a korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Donuts ohne Gehzeit, mit Kefir zubereitet an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS