TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Kefires fánk élesztő nélkül
Kefires fánk élesztő nélkül
Recept Kefires fánk élesztő nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hihetetlenül könnyű és puha fánkok készülnek ebből az élesztő és kelesztés nélküli tésztából. Így nem csoda, hogy nagy kedvenc, ráadásul nekem is kevesebb időt kell a konyhában töltenem. A kefires fánk élesztő nélkül porcukorral meghintve kerül többnyire az asztalra, de ha van kéznél jó finom házi lekvár (főleg szezonban), akkor azzal is érdemes próbálkozni. A kefirtől valami fantasztikus a tésztája, de tejjel és görög joghurttal is készíthetjük.

Babu27    ·   18.10.2017

Kefires fánk élesztő nélkül

Hihetetlenül könnyű és puha fánkok készülnek ebből az élesztő és kelesztés nélküli tésztából. Így nem csoda, hogy nagy kedvenc, ráadásul nekem is kevesebb időt kell a konyhában töltenem. A kefires fánk élesztő nélkül porcukorral meghintve kerül többnyire az asztalra, de ha van kéznél jó finom házi lekvár (főleg szezonban), akkor azzal is érdemes próbálkozni. A kefirtől valami fantasztikus a tésztája, de tejjel és görög joghurttal is készíthetjük.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2,5 bögre
búzafinomliszt (kb. 625 ml)
250 ml
kefir
5 ev. kanál
kristálycukor
1 db
tojás
3 ev. kanál
olaj
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
csipet só
olaj sütéshez
porcukor sózáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kefirt egy nagyobb tálba tesszük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a csipet sót és a cukrot. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a szódabikarbónát és a 3 evőkanálnyi olajat. Fokozatosan hozzáadjuk az átszitált lisztet, és egészen addig dolgozzuk, amíg tészta állagú nem lesz.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és 25 percig pihentetjük. Ezután két-három részre osztjuk, majd a kis tésztakupacukat kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztából egy nagyobb pohár szájával köröngokat szaggatunk, majd a korongok közepére is lyukat szaggatunk (pl. ásványvizes kupakkal). Forró olajban a korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. A kész fánkokat papírtörlőre rakjuk, a felesleges olajat lecsepegtetjük, majd a kész fánkokat porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása