Kefires-fokhagymás pácolt csirke

Aki szereti a fokhagymát, annak biztosan tetszeni fog ez a kefires-fokhagymás pácolt csirke. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, kell hozzá csirkemell, kefir, fokhagyma, és az elengedhetetlen fűszerek: a só és a bors. Lényegében a csirkét csak fel kell vágni, meg kell fűszerezni, pár órára beletenni a pácba, majd megsütni. A végeredmény egy pompás, omlós, fokhagymás csirkemell.

Hozzáadta:, 6.4.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kefires-fokhagymás pácolt csirke

Hozzávalók

500 gcsirkemell
250 mlkefir
3 gerezdfokhagyma
csipet só, bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet miután megmostuk és megtisztítottuk, felkockázzuk vagy felcsíkozzuk.
  2. Az előkészített csirkehúst tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, ráöntjük a zúzott fokhagymával elkevert kefirt. A fokhagyma mennyisége lehet a megadottnál több és kevesebb is, mindenki maga dönti el..
  3. A csikremellet a páccal együtt hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy éjszakát pácoljuk (a tálat előtte lefedjük, akár fedővel, akár fóliával).
  4. Másnap a csirkehúst kivesszük a hűtőből és addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz.
  5. Ezután a csirkét fakanállal kivesszük a pácból és egy forró (olajos) serpenyőn minkét felét megsütjük. Zöldséges rizzsel tálaljuk.