Kefires-fokhagymás pácolt csirke

Aki szereti a fokhagymát, annak biztosan tetszeni fog ez a kefires-fokhagymás pácolt csirke. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, kell hozzá csirkemell, kefir, fokhagyma, és az elengedhetetlen fűszerek: a só és a bors. Lényegében a csirkét csak fel kell vágni, meg kell fűszerezni, pár órára beletenni a pácba, majd megsütni. A végeredmény egy pompás, omlós, fokhagymás csirkemell.

Hozzáadta:admin, 16.12.2016
Kategória: Főételek
Kefires-fokhagymás pácolt csirke

Hozzávalók

500 gcsirkemell
250 mlkefir
3 gerezdfokhagyma
csipet só, bors

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk a felesleges nedvességet és csíkokra vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy nagyobb tálban a kefirt elkeverjük a zúzott fokhagymával és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint akár több fokhagyma is mehet a pácba.
  4. A csirkecsíkokat beletesszük a pácba és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Természetesen a pácolási idő lerövidíthető, akár 1 órára is, ilyenkor gyorsan felvágjuk a csirkét, bepácoljuk, pácolás közben pedig nekiláthatunk pl. a köret előkészítésének.
  5. Itt az a szabály érvényes, hogy minél többet pácoljuk a húst, annál finomabb és puhább lesz, viszont 24 óránál tovább ne pácoljuk.
  6. Ezután a csirkét fakanállal kivesszük a pácból és egy forró (olajos) serpenyőn minkét felét megsütjük.

Forrás: Vk