Kefires-fokhagymás pácolt csirke
Aki szereti a fokhagymát, annak biztosan tetszeni fog ez a kefires-fokhagymás pácolt csirke. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, kell hozzá csirkemell, kefir, fokhagyma, és az elengedhetetlen fűszerek: a só és a bors. Lényegében a csirkét csak fel kell vágni, meg kell fűszerezni, pár órára beletenni a pácba, majd megsütni. A végeredmény egy pompás, omlós, fokhagymás csirkemell.
ALAPANYAGOK
500 gcsirkemell
250 mlkefir
3 gerezdfokhagyma
csipet só, bors
- A csirkemellet megmossuk, leitatjuk a felesleges nedvességet és csíkokra vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagyobb tálban a kefirt elkeverjük a zúzott fokhagymával és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint akár több fokhagyma is mehet a pácba.
- A csirkecsíkokat beletesszük a pácba és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Természetesen a pácolási idő lerövidíthető, akár 1 órára is, ilyenkor gyorsan felvágjuk a csirkét, bepácoljuk, pácolás közben pedig nekiláthatunk pl. a köret előkészítésének.
- Itt az a szabály érvényes, hogy minél többet pácoljuk a húst, annál finomabb és puhább lesz, viszont 24 óránál tovább ne pácoljuk.
- Ezután a csirkét fakanállal kivesszük a pácból és egy forró (olajos) serpenyőn minkét felét megsütjük.
Forrás: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejjemnější marináda z kefíru s chutí česneku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Die feinste Marinade aus Kefir mit feinem Knoblauchgeschmack an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS