Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel

Enné a süteménynél nagy segítségünkre szolgált egy hurkapálca. A megsült tésztába ezzel kell lyukakat csinálni, a finom kakaós öntet pedig így bele tud csordogálni magába a tésztába. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, kihűtjük, és már tálalhatjuk is. Tulajdonképpen ennyi kell a kefires kakaós szelet elkészítéséhez: puha tészta, hurkapálca, egyszerűen elkészíthető kakaós öntet, na meg kókuszreszelék. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:admin, 11.2.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel

Hozzávalók

Tészta:
500 mlkefir
2 dbtojás
8 ev. kanál olaj
180 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
340 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Öntet:
80 gvaj
100 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálforró víz vagy rum
Befejezéshez:
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A tojásokat a cukorral együtt habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet simára dolgozzuk. Kivajazott, liszttel beszórt tepsibe szórjuk, 170 fokon pedig nagyjából 15 percig sütjük.
  2. Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, simára dolgozzuk. Hozzáöntjük a vizet vagy a rumot. Az öntet folyós kell, hogy legyen, így bele tud csordogálni a tésztában lévő kis lyukakba.
  3. A még forró tésztát hurkapálcával kilyuggatjuk, a tésztára rákenjük az öntetet, egy fakanál vagy kanál segítségével.
  4. Kókuszreszelékkel megszórjuk, kihűtjük, tálaljuk.