Kefires kocka

Nem bonyolult, nem nehéz, mégis tökéletes! A kefir kellemesen fanyar ízvilágot kölcsönöz a süteménynek, ami a minőségi kakaótól szerintem még finomabb! A süteményben cukor is van, nem kevés, ezért ezt mindenki maga kedvére csökkentheti, vagy éppen növelheti. A kefires kocka az aprított dió mellett nagyon kellemes mazsolával, vagy szárított gyümölccsel is. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 21.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kefires kocka

Hozzávalók

1 bögre = 200 ml
500 mlkefir
1 dbtojás
2 és 1/2 bögreporcukor
100 mlolaj
100 mltej
2 ev. kanálkakaó
3 bögrerétesliszt
1 marék aprított dió
1 kv. kanálszódabikarbóna
Szükségünk lesz még:
lekvár kenéshez
darált vagy aprított dió szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A kefirt a tojással, cukorral, tejjel, olajjal és kakaóval elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Elkeverjük, majd rászórjuk a marék aprított diót.
  3. Az így elkészített, elég folyós tésztát kivajazott és liszttel beszórt, kb. 35x35 cm-es, magas falú tepsibe öntjük. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  4. A megsült tésztát kihűtjük, lekvárral megkenjük, a tetejét pedig dióval megszórjuk.