TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával
Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával
Recept Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A ropogós, ízes lepénykék a családomat már levették a lábáról. Az íze magáért beszél, mert bizony ez a kefires lepényke jó adag sajttal, friss zöldfűszerrel és fokhagymával készül. Kívül ropog, belül puha. Természetesen töltelék nélkül is elkészíthető, egy kis olvasztott vajjal megkenve szintén pompás csemege. Akár finom, frissítő szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá. Tökéletes, laktató főétel! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   9.5.2018

Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával

A ropogós, ízes lepénykék a családomat már levették a lábáról. Az íze magáért beszél, mert bizony ez a kefires lepényke jó adag sajttal, friss zöldfűszerrel és fokhagymával készül. Kívül ropog, belül puha. Természetesen töltelék nélkül is elkészíthető, egy kis olvasztott vajjal megkenve szintén pompás csemege. Akár finom, frissítő szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá. Tökéletes, laktató főétel! Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 ev. kanál
kefir
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 kv. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
4-5 ev. kanál
búzafinomliszt

Töltelék:

150 g
reszelt sajt
5 db
főtt tojás
5 gerezd
fokhagyma
friss zöldfűszer (koriander, újhagyma, kapor…)
3 ev. kanál
majonéz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát cipó alakúra formázzuk. Ha a tészta túl híg, akkor adhatunk hozzá lisztet. Ha pedig túl tömény, akkor kefirrel javíthatunk az állagán.
  2. A sajtot lereszeljük, a főtt tojást felkockázzuk, a fokhagymát zúzzuk, a zöldfűszert apróra vágjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és elkeverjük a majonézzel.
  3. A tésztát egyenlő adagokra osztjuk, mindegyiket lepény alakúra formázzuk, a közepére tesszük a tölteléket, majd a tésztába csomagoljuk. A töltelékkel eldolgozott tésztát ismét lepény alakúra formázzuk.
  4. A vékony lepénykék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, serpenyőben, szárazon, zsiradék nélkül.
  5. A tetejét olvasztott vajjal, még forrón megkenhetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása