Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával

Recept Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával

Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018

Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A ropogós, ízes lepénykék a családomat már levették a lábáról. Az íze magáért beszél, mert bizony ez a kefires lepényke jó adag sajttal, friss zöldfűszerrel és fokhagymával készül. Kívül ropog, belül puha. Természetesen töltelék nélkül is elkészíthető, egy kis olvasztott vajjal megkenve szintén pompás csemege. Akár finom, frissítő szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá. Tökéletes, laktató főétel! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018

Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 ev. kanálkefir
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
4-5 ev. kanálbúzafinomliszt

Töltelék:

150 greszelt sajt
5 dbfőtt tojás
5 gerezdfokhagyma
friss zöldfűszer (koriander, újhagyma, kapor…)
3 ev. kanálmajonéz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát cipó alakúra formázzuk. Ha a tészta túl híg, akkor adhatunk hozzá lisztet. Ha pedig túl tömény, akkor kefirrel javíthatunk az állagán.
  2. A sajtot lereszeljük, a főtt tojást felkockázzuk, a fokhagymát zúzzuk, a zöldfűszert apróra vágjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és elkeverjük a majonézzel.
  3. A tésztát egyenlő adagokra osztjuk, mindegyiket lepény alakúra formázzuk, a közepére tesszük a tölteléket, majd a tésztába csomagoljuk. A töltelékkel eldolgozott tésztát ismét lepény alakúra formázzuk.
  4. A vékony lepénykék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, serpenyőben, szárazon, zsiradék nélkül.
  5. A tetejét olvasztott vajjal, még forrón megkenhetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás