Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával
A ropogós, ízes lepénykék a családomat már levették a lábáról. Az íze magáért beszél, mert bizony ez a kefires lepényke jó adag sajttal, friss zöldfűszerrel és fokhagymával készül. Kívül ropog, belül puha. Természetesen töltelék nélkül is elkészíthető, egy kis olvasztott vajjal megkenve szintén pompás csemege. Akár finom, frissítő szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá. Tökéletes, laktató főétel! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
2 ev. kanálkefir
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
4-5 ev. kanálbúzafinomliszt
Töltelék:
150 greszelt sajt
5 dbfőtt tojás
5 gerezdfokhagyma
friss zöldfűszer (koriander, újhagyma, kapor…)
3 ev. kanálmajonéz
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát cipó alakúra formázzuk. Ha a tészta túl híg, akkor adhatunk hozzá lisztet. Ha pedig túl tömény, akkor kefirrel javíthatunk az állagán.
- A sajtot lereszeljük, a főtt tojást felkockázzuk, a fokhagymát zúzzuk, a zöldfűszert apróra vágjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és elkeverjük a majonézzel.
- A tésztát egyenlő adagokra osztjuk, mindegyiket lepény alakúra formázzuk, a közepére tesszük a tölteléket, majd a tésztába csomagoljuk. A töltelékkel eldolgozott tésztát ismét lepény alakúra formázzuk.
- A vékony lepénykék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, serpenyőben, szárazon, zsiradék nélkül.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kefírové placky plněné sýrem a česnekem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kefir-Fladen mit Käse und Knoblauch gefüllt an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS