Kefires-tönkölylisztes kuglóf
Pár alapanyag változtatásával a klasszikus recepteket egészségesebbé tehetjük. Egyik ilyen recept a kefires-tönkölylisztes kuglóf. Ízben nekem nagyon ízlik, amihez a sok pompás hozzávaló is nagyban hozzájárul. A tésztájába a klasszikus hozzávalókon kívül virágszirupot, pekándiót és diót is tettem. Juharsziruppal is tökéletes, így nem kell megijedni, ha nincs otthon virágszirup. A kész kuglófot már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 mlkefir
2 dbtojás
150 mlolaj
3 ev. kanálvirágszirup vagy méz
120 gnádcukor
400 gtönköly búzaliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 csomagfoszfátmentes sütőpor
2 kv. kanálreszelt citromhéj
csipet só
1 marékpekándió és dió
- A nedves hozzávalókat eldolgozzuk.
- A száraz hozzávalókat is eldolgozzuk (a diót aprítjuk), majd eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
- A kuglóf sütőformát kivajazzuk, liszttel beszórjuk.
- Az aránylag folyós tésztát beleöntjük a formába, 170 fokon 30 percig sütjük.
- Miután kissé kihűlt, tányérra tesszük, a tetejét porcukorral megszórjuk.
- A kuglóf finom, szaftos. Jó étvágyat!
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS