Kefires-tönkölylisztes kuglóf

Pár alapanyag változtatásával a klasszikus recepteket egészségesebbé tehetjük. Egyik ilyen recept a kefires-tönkölylisztes kuglóf. Ízben nekem nagyon ízlik, amihez a sok pompás hozzávaló is nagyban hozzájárul. A tésztájába a klasszikus hozzávalókon kívül virágszirupot, pekándiót és diót is tettem. Juharsziruppal is tökéletes, így nem kell megijedni, ha nincs otthon virágszirup. A kész kuglófot már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Nada I (Rebeka)

Hozzáadta:, 21.1.2019
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kefires-tönkölylisztes kuglóf

Hozzávalók

500 mlkefir
2 dbtojás
150 mlolaj
3 ev. kanálvirágszirup vagy méz
120 gnádcukor
400 gtönköly búzaliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 csomagfoszfátmentes sütőpor
2 kv. kanálreszelt citromhéj
csipet só
1 marékpekándió és dió

Elkészítés menete

  1. A nedves hozzávalókat eldolgozzuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A száraz hozzávalókat is eldolgozzuk (a diót aprítjuk), majd eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  3. A kuglóf sütőformát kivajazzuk, liszttel beszórjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Az aránylag folyós tésztát beleöntjük a formába, 170 fokon 30 percig sütjük.
  5. Miután kissé kihűlt, tányérra tesszük, a tetejét porcukorral megszórjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. A kuglóf finom, szaftos. Jó étvágyat!

Blogom: Vaření s Tomem