Kekszes almás sütemény sütés nélkül

Az almás sütemény nálam elsősorban az almás pitét jelentette. Minap megkívántam az almás finomságot, de az igazat megvallva nem volt kedvem tésztát készíteni, és valami könnyűre vágytam. Aztán rátalálta erre az isteni, és könnyen elkészíthető kekszes almás süteményre sütés nélkül. Az elkészítése tényleg nem bonyolult, és a legtöbb időt az alma megpucolása és lereszelése jelentette. A reszelt alma nagyon gyorsan megfőtt, a pudingtól pedig fantasztikusan besűrűsödött.

Recept Kekszes almás sütemény sütés nélkül

Hozzávalók

2 kgreszelt alma
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
600 mlvíz
400 gháztartási keksz
Befejezéshez:
100 gaprított mandula
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb. 200 ml vízzel felöntjük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport.
  2. Az almát felforraljuk, pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert pudingport és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Egy 38x25 cm-es tepsi alját a keksszel kirakjuk, erre kerül az almás massza harmada, újabb adag keksz, újabb adag alma, végül a harmadik réteg keksz és a harmadik réteg alma.
  4. A sütemény tetejét aprított mandulával megszórjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Az almás süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.