Kekszes-tejfölös szelet sütés nélkül

Ez bizony egy végtelenül egyszerű édesség! Kell hozzá egy nagyobb adag vajas keksz, lehetőleg kakaós (nem egyszerű beszerezni, de cseh vagy szlovák boltokban kakaós be-be keksz néven ismert, néha online is rendelhető), egy nagy adag tejfölös krém, amivel összetapasztjuk a kekszeket, végül pedig egy adag csokis öntet, amivel meglocsoljuk a desszertet. Hidegen, hűsen tálaljuk. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Recept Kekszes-tejfölös szelet sütés nélkül

Hozzávalók

600 gvajas keksz, lehetőség szerint kakaós
600 gtejföl
3 csomagvaníliacukor
ízlés szerint rum
1/2 csomagkrémpudingpor (főzés nélkül, pl. Gála, Dr.Oetker)
100 gminőségi étcsokoládé
100 ghabtejszín (30%)

Elkészítés menete

  1. A tejfölt a cukorral és rummal alaposan eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingport.
  2. Ezzel a krémmel kenjük meg a vajas kekszeket és összetapasztjuk őket. Én tálcán dolgoztam, így szerintem sokkal könnyebb. A tálcát az édességgel hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és a krém alaposan megkötött, meglocsoljuk az öntettel.
  3. Az öntethez a csokoládét kockára törjük, tálba tesszük, majd felöntjük a felforralt habtejszínnel. Egységes öntetté keverjük, majd ezzel vonjuk be a kekszes-krémes desszertet.
  4. Ha ferdén vágjuk fel, akkor „zebra”-szerű szeleteket kapunk.