Kekszes-tejfölös szelet sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ez bizony egy végtelenül egyszerű édesség! Kell hozzá egy nagyobb adag vajas keksz, lehetőleg kakaós (nem egyszerű beszerezni, de cseh vagy szlovák boltokban kakaós be-be keksz néven ismert, néha online is rendelhető), egy nagy adag tejfölös krém, amivel összetapasztjuk a kekszeket, végül pedig egy adag csokis öntet, amivel meglocsoljuk a desszertet. Hidegen, hűsen tálaljuk. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
600 gvajas keksz, lehetőség szerint kakaós
600 gtejföl
3 csomagvaníliacukor
ízlés szerint rum
1/2 csomagkrémpudingpor (főzés nélkül, pl. Gála, Dr.Oetker)
100 gminőségi étcsokoládé
100 ghabtejszín (30%)
- A tejfölt a cukorral és rummal alaposan eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingport.
- Ezzel a krémmel kenjük meg a vajas kekszeket és összetapasztjuk őket. Én tálcán dolgoztam, így szerintem sokkal könnyebb. A tálcát az édességgel hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és a krém alaposan megkötött, meglocsoljuk az öntettel.
- Az öntethez a csokoládét kockára törjük, tálba tesszük, majd felöntjük a felforralt habtejszínnel. Egységes öntetté keverjük, majd ezzel vonjuk be a kekszes-krémes desszertet.
- Ha ferdén vágjuk fel, akkor „zebra”-szerű szeleteket kapunk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS