Kekszes-tejfölös szelet sütés nélkül

Recept Kekszes-tejfölös szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez bizony egy végtelenül egyszerű édesség! Kell hozzá egy nagyobb adag vajas keksz, lehetőleg kakaós (nem egyszerű beszerezni, de cseh vagy szlovák boltokban kakaós be-be keksz néven ismert, néha online is rendelhető), egy nagy adag tejfölös krém, amivel összetapasztjuk a kekszeket, végül pedig egy adag csokis öntet, amivel meglocsoljuk a desszertet. Hidegen, hűsen tálaljuk. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

600 gvajas keksz, lehetőség szerint kakaós
600 gtejföl
3 csomagvaníliacukor
ízlés szerint rum
1/2 csomagkrémpudingpor (főzés nélkül, pl. Gála, Dr.Oetker)
100 gminőségi étcsokoládé
100 ghabtejszín (30%)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejfölt a cukorral és rummal alaposan eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingport.
  2. Ezzel a krémmel kenjük meg a vajas kekszeket és összetapasztjuk őket. Én tálcán dolgoztam, így szerintem sokkal könnyebb. A tálcát az édességgel hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és a krém alaposan megkötött, meglocsoljuk az öntettel.
  3. Az öntethez a csokoládét kockára törjük, tálba tesszük, majd felöntjük a felforralt habtejszínnel. Egységes öntetté keverjük, majd ezzel vonjuk be a kekszes-krémes desszertet.
  4. Ha ferdén vágjuk fel, akkor „zebra”-szerű szeleteket kapunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás