Keleti zöldséges csirkeragu

A csípős, keleti konyha kedvelői imádni fogják ezt a receptet! Finom csirkehús rengeteg zöldséggel és jobbnál jobb fűszerekkel! A kész csirkeragu pikáns, csípős, fűszeres, olyan amilyennek lennie kell. A csirkehús nagyon gyorsan megpirul, a titok pedig abban rejlik, hogy a csirkét nem árt egy éjszakán át pácolni. A köret bármi lehet, amit szeretünk. Bár főleg a rizs illik hozzá, mi mégis sült burgonyát választottunk. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 1.11.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Keleti zöldséges csirkeragu

Hozzávalók

kb 500 gcsirkehús
ízlés szerint szójaszósz
ízlés szerint curry fűszerkeverék
ízlés szerint grill fűszerkeverék (én fokhagyma keverékkel használtam)
1 dbközepes vöröshagyma félhold alakúra vágva
4-6 gerezdfokhagyma felszeletelve
1 dbrépa nagy lyukú reszelőn lereszelve
1/2 dbpóréhagyma félbe vágva, felkarikázva
kisebb fej káposzta, vékonyra vágva
1 dbbabcsíra konzerv
1 kv. kanálsűrű csilli paszta
1 dbhúsleves kocka
cukor
olaj
víz

Elkészítés menete

  1. A húst megtisztítjuk, felszeleteljük. Megszórjuk a grill fűszerkeverékkel és a curry fűszerkeverékkel, szójaszósszal meglocsoljuk. A fűszereket és a szójaszószt jó alaposan belemasszírozzuk a csirkehúsba, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap a vöröshagymát és a fokhagymát forró olajon megpirítjuk (ha van kéznél wok, akkor azt használjuk!), hozzáadjuk a zöldségeket (a babcsíra kivételével) és pár percig együtt pirítjuk.
  3. A zöldségeket félretesszük, majd ugyanabban a serpenyőben egy kevés ilajon a húst is megpirítjuk. Ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük, hozzáadjuk a többi lepirított zöldséget.
  4. Egy kevés vízben elkeverjük a csilli pasztát, húsleves kockát, cukrot. Felöntjük vele a húsos-zöldséges alapot.
  5. Ízlés szerint egy kevés keményítővel sűríthetjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett csírát, elkeverjük, majd levesszük a lángról.
  6. Ízlés szerint még fűszerezhetjük, kedvenc köretünkkel tálaljuk.