Kellemes BOUNTY szelet

A Kellemes BOUNTY szelet egy isteni kókuszos Bounty sütemény. Az elkészítése nem megerőltető, a végeredmény pedig ínycsiklandó. A család egyik kedvenc süteménye, ha tehetnék, szinte minden nap ezt ennék. Bár az egy tepsinyi nagy adagnak tűnik, ha sok az édességre váró száj, akkor bizony nagy az esélye, hogy nem lesz elég.

Hozzáadta:, 11.10.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kellemes BOUNTY szelet

Hozzávalók

Tészta:
300 gbúzafinomliszt
150 gporcukor
100 gvaj
2 dbtojás sárgája
1 ev. kanálkakaó
½ csomagsütőpor
kevés tejföl
Első töltelék:
6 dbtojás fehérjéje
150 gporcukor
150 gkókuszreszelék
Második töltelék:
4 dbtojás sárgája
2 csomagvaníliapuding
600 mltej
150 gvaj
100 gporcukor
Tetejére:
csokoládé, kókusz, kakaó

Elkészítés menete

  1. A lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, tojások sárgáját, cukrot és a kakaót. Elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. fél csésze tejfölt. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, az elkészült tésztát pedig két részre osztjuk.
  2. Egy liszttel beszórt gyúródeszkán mindkét adag tésztát kinyújtjuk (kb. 25 x 37 cm). Az egyiket óvatosan beletesszük egy tepsibe és megkenjük olajjal.
  3. Elkészítjük az első tölteléket: a tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszt és óvatosan elkeverjük. Az így elkészült tölteléket rátesszük a tepsiben lévő tésztára, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a második tölteléket: a tojások sárgáját összekeverjük a pudingporral és azegészet beleöntjük a tejbe. Feltesszük főni, sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, és apránként hozzákeverjük a hideg pudingos krémhez. 20 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük, a krémet pedig a kihűlt sütemény tetejére kanalazzuk, elsimítjuk.
  6. A tetejét kókuszreszelékkel, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórjuk – ahogy jól esik. Jó étvágyat!