TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kellemes BOUNTY szelet
Kellemes BOUNTY szelet
Recept Kellemes BOUNTY szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   11.10.2016

Kellemes BOUNTY szelet

A Kellemes BOUNTY szelet egy isteni kókuszos Bounty sütemény. Az elkészítése nem megerőltető, a végeredmény pedig ínycsiklandó. A család egyik kedvenc süteménye, ha tehetnék, szinte minden nap ezt ennék. Bár az egy tepsinyi nagy adagnak tűnik, ha sok az édességre váró száj, akkor bizony nagy az esélye, hogy nem lesz elég.

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
150 g
porcukor
100 g
vaj
2 db
tojás sárgája
1 ev. kanál
kakaó
½ csomag
sütőpor
kevés tejföl

Első töltelék:

6 db
tojás fehérjéje
150 g
porcukor
150 g
kókuszreszelék

Második töltelék:

4 db
tojás sárgája
2 csomag
vaníliapuding
600 ml
tej
150 g
vaj
100 g
porcukor

Tetejére:

csokoládé, kókusz, kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, tojások sárgáját, cukrot és a kakaót. Elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. fél csésze tejfölt. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, az elkészült tésztát pedig két részre osztjuk.
  2. Egy liszttel beszórt gyúródeszkán mindkét adag tésztát kinyújtjuk (kb. 25 x 37 cm). Az egyiket óvatosan beletesszük egy tepsibe és megkenjük olajjal.
  3. Elkészítjük az első tölteléket: a tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszt és óvatosan elkeverjük. Az így elkészült tölteléket rátesszük a tepsiben lévő tésztára, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a második tölteléket: a tojások sárgáját összekeverjük a pudingporral és azegészet beleöntjük a tejbe. Feltesszük főni, sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, és apránként hozzákeverjük a hideg pudingos krémhez. 20 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük, a krémet pedig a kihűlt sütemény tetejére kanalazzuk, elsimítjuk.
  6. A tetejét kókuszreszelékkel, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórjuk – ahogy jól esik. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása