TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Kelt almás tekercs
Kelt almás tekercs
Recept Kelt almás tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Kelt almás tekercs

Finom kis almás édesség a kelt tészta szerelmeseinek. Szerzők: Ivetussinka

Alapanyagok

Tészta:

200 ml
tej
2 evőkanál
kristálycukor
42 g
élesztő
500 g
rétesliszt
1 db
tojás
125 g
vaj
3 g

Almás töltelék:

1,5 kg
alma
fahéjas cukor
mazsola
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk 2 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük egy kanál liszttel, kb. 10 perc alatt elfuttatjuk.
  2. 500 g réteslisztet, sót, 1 tojást, 175 g olvasztott vajat tálba teszünk. Hozzáadjuk az élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedve 45-60 percet kelesztjük.
  3. Az almás töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, az alma húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az alma levét kinyomkodjuk. Az így előkészített almához hozzáadjuk a fahéjas cukrot, ízlés szerint mennyiségben, majd a mazsolát is.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, 3 részre osztjuk. Mindegyiket négyzet alakúra nyújtjuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd rátesszük az almát. A tésztákat felcsavarjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, villával kibökdössük három helyen, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása