Kelt almás tekercs

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek
KÜLDÖTT KÉPEK
Finom kis almás édesség a kelt tészta szerelmeseinek. Szerzők: Ivetussinka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 mltej
2 evőkanálkristálycukor
42 gélesztő
500 grétesliszt
1 dbtojás
125 gvaj
3 gsó
Almás töltelék:
1,5 kgalma
fahéjas cukor
mazsola
zsemlemorzsa
- A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk 2 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük egy kanál liszttel, kb. 10 perc alatt elfuttatjuk.
- 500 g réteslisztet, sót, 1 tojást, 175 g olvasztott vajat tálba teszünk. Hozzáadjuk az élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedve 45-60 percet kelesztjük.
- Az almás töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, az alma húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az alma levét kinyomkodjuk. Az így előkészített almához hozzáadjuk a fahéjas cukrot, ízlés szerint mennyiségben, majd a mazsolát is.
- A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, 3 részre osztjuk. Mindegyiket négyzet alakúra nyújtjuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd rátesszük az almát. A tésztákat felcsavarjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, villával kibökdössük három helyen, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynutý jablečný závin.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS