A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk 2 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük egy kanál liszttel, kb. 10 perc alatt elfuttatjuk.
500 g réteslisztet, sót, 1 tojást, 175 g olvasztott vajat tálba teszünk. Hozzáadjuk az élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedve 45-60 percet kelesztjük.
Az almás töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, az alma húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az alma levét kinyomkodjuk. Az így előkészített almához hozzáadjuk a fahéjas cukrot, ízlés szerint mennyiségben, majd a mazsolát is.
A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, 3 részre osztjuk. Mindegyiket négyzet alakúra nyújtjuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd rátesszük az almát. A tésztákat felcsavarjuk.