Kelt almás tekercs

Recept Kelt almás tekercs

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom kis almás édesség a kelt tészta szerelmeseinek. Szerzők: Ivetussinka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 mltej
2 evőkanálkristálycukor
42 gélesztő
500 grétesliszt
1 dbtojás
125 gvaj
3 g

Almás töltelék:

1,5 kgalma
fahéjas cukor
mazsola
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk 2 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük egy kanál liszttel, kb. 10 perc alatt elfuttatjuk.
  2. 500 g réteslisztet, sót, 1 tojást, 175 g olvasztott vajat tálba teszünk. Hozzáadjuk az élesztőt, sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedve 45-60 percet kelesztjük.
  3. Az almás töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, az alma húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az alma levét kinyomkodjuk. Az így előkészített almához hozzáadjuk a fahéjas cukrot, ízlés szerint mennyiségben, majd a mazsolát is.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, 3 részre osztjuk. Mindegyiket négyzet alakúra nyújtjuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd rátesszük az almát. A tésztákat felcsavarjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, villával kibökdössük három helyen, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás