Kelt édes fészek túróval és ribizlivel

Recept Kelt édes fészek túróval és ribizlivel
KÜLDÖTT KÉPEK

Kelt édes fészek túróval és ribizlivel. Ha a neve nem volt elég ahhoz, hogy kipróbálja, akkor még csak annyi, hogy elképesztően finom. Nem kell hozzá nagy gyakorlat, hogy elkészítsük. Jó étvágyat hozzá!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mltej
csipet
2 dbtojás sárgája
100 gmargarin
500 gbúza finomliszt
100 gcukor
½ adagélesztő
1 ev.kanál rum

Túrós töltelék:

250 gtúró
½ csomagvaníliapuding
ízlésszerint cukor
szükség szerint tej a hígításhoz

Morzsa:

100 gkristálycukor
100 grétesliszt
100 gvaj

Befejezéshez:

ribizli vagy más gyümölcs
tojás a bekenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk.
  2. A búza finomlisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a puha margarint, tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és sima tésztát készítünk.
  3. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, egy konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Ha a töltelék túl sűrű, tejjel hígíthatjuk. A tölteléknek kellően hígnak kell lennie ahhoz, hogy a tortadíszítő zsákból enyhe nyomásra kijöjjön.
  5. A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A formák közepére ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, és ebbe a mélyedésbe kerül a töltelék, majd a töltelék tetejére kerül a ribizli.
  6. A morzsához a hozzávalókat összekeverjük, és megszórjuk vele a korongokat. A korongok szélét felvert tojással bekenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás