TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Kelt juhtúrós fészek
Kelt juhtúrós fészek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   7.9.2016

Kelt juhtúrós fészek

A kelt juhtúrós fészek egy igaz különlegesség a mindennapokra, Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, az előétel tölteléke pedig szabadon variálható. A juhtúrón kívül sajtos-szalonnás és sonkás-túrós töltelékkel is kipróbáltam, és mindenkinek ízlett.

120 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tésztához:

350 g
búzafinomliszt
150 g
rétesliszt
50 g
élesztő
½ kv.
kanál só
1 ev. kanál
cukor
2 db
tojás
10 ml
olaj
250 ml
tej
1 db
tojás kenéshez

Töltelékhez:

250 g
juhtúró
1 db
tojás
őrölt édes pirospaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és csomómentes tésztává gyúrjuk. A kész tésztát liszttel meghintjük, konyharuhával lefedjük, és meleg helyen körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát körülbelül fél centi vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk.
  3. A kiszaggatott korongokat átrakjuk egy tepsire. A közepére ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ebbe kerül a juhtúrós töltelék. A töltelékhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  4. Kedvünk szerint más tölteléket is készíthetünk, például szalonnás-kéksajtosat.
  5. A korongokat 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept