Kelt juhtúrós fészek

Recept Kelt juhtúrós fészek

Hozzáadta: Viki78, 7.9.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap

KÜLDÖTT KÉPEK

A kelt juhtúrós fészek egy igaz különlegesség a mindennapokra, Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, az előétel tölteléke pedig szabadon variálható. A juhtúrón kívül sajtos-szalonnás és sonkás-túrós töltelékkel is kipróbáltam, és mindenkinek ízlett.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 7.9.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

350 gbúzafinomliszt
150 grétesliszt
50 gélesztő
½ kv.kanál só
1 ev. kanálcukor
2 dbtojás
10 mlolaj
250 mltej
1 dbtojás kenéshez

Töltelékhez:

250 gjuhtúró
1 dbtojás
őrölt édes pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a kovászt: a meleg tejhez hozzákeverjük a cukrot, lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, és csomómentes tésztává gyúrjuk. A kész tésztát liszttel meghintjük, konyharuhával lefedjük, és meleg helyen körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát körülbelül fél centi vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk.
  3. A kiszaggatott korongokat átrakjuk egy tepsire. A közepére ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ebbe kerül a juhtúrós töltelék. A töltelékhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  4. Kedvünk szerint más tölteléket is készíthetünk, például szalonnás-kéksajtosat.
  5. A korongokat 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás