TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kelt kenyérlángos joghurttal és sajttal
Kelt kenyérlángos joghurttal és sajttal
Recept Kelt kenyérlángos joghurttal és sajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.11.2021

Kelt kenyérlángos joghurttal és sajttal

Finom péksütemény isteni feltéttel. A gouda sajt tökéletesen kiegészíti ezt a finomságot.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
250 ml
víz
1/2 kocka
élesztő
3 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál

Tetejére:

200 ml
natúr joghurt
1 db
tojás
1 ev. kanál
olaj
100 g
gouda sajt
oregánó, só, snidling
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml vizet langyosra melegítünk. Elkeverjük benn a cukrot. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. 10-12 részre osztjuk, megformázzuk a korongokat. A joghurtot a tojással, olajjal, fűszerekkel elkeverjük, ezzel kenjük meg a korongokat.
  4. A tetejére még reszelt sajt kerül. 10 percig pihentetjük. 220 fokon kb. 10 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása