Kelt kenyérlángos joghurttal és sajttal

Recept Kelt kenyérlángos joghurttal és sajttal

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom péksütemény isteni feltéttel. A gouda sajt tökéletesen kiegészíti ezt a finomságot.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gbúzafinomliszt
1 dbtojás
250 mlvíz
1/2 kockaélesztő
3 ev. kanálolaj
1 kv. kanálkristálycukor
1 ev. kanál

Tetejére:

200 mlnatúr joghurt
1 dbtojás
1 ev. kanálolaj
100 ggouda sajt
oregánó, só, snidling

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 100 ml vizet langyosra melegítünk. Elkeverjük benn a cukrot. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. 10-12 részre osztjuk, megformázzuk a korongokat. A joghurtot a tojással, olajjal, fűszerekkel elkeverjük, ezzel kenjük meg a korongokat.
  4. A tetejére még reszelt sajt kerül. 10 percig pihentetjük. 220 fokon kb. 10 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás