Kelt korongok túrós, mákos és lekváros töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 19.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Túrós édességek, sütemények, Gyümölcs szerint, Szilva
KÜLDÖTT KÉPEK
Klasszikus kelt tészta korong alakúra formázva, amire jobbnál jobb töltelékek kerülnek. A kelt korongokat kedvünk szerint díszíthetjük a túrós, mákos és lekváros töltelékkel. A töltelékek receptjét mindenki maga találhatja ki. A túrós kevés vaníliacukorral és citromhéjjal kevertem simára, a darált mákot tejben főztem meg és darált piskótával sűrítettem (mazsolát is adtam hozzá), a szilvalekvárt pedig rummal kevertem el.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Túrós édességek, sütemények, Gyümölcs szerint, Szilva
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
25 gfriss élesztő
100 gkristálycukor
500 grétesliszt
kb. 250 mllangyos tej
125 g olvasztott vaj
1 dbtojás
1 dbtojássárga
1 dbtojás kenéshez
csipet só
túrós, mákos és lekváros töltelék
mandulaszirom díszítéshez
mazsola
- Az élesztőt, evőkanál lisztet, evőkanál cukrot és kevés langyos tejet elkeverjük, meleg helyre tesszük és megvárjuk, míg az élesztőt felfut.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgát és egy egész tojást, a maradék tejet és cukrot, a felfuttatott élesztőt és a felolvasztott vajat. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és 30 percig kelesztjük.
- A tésztát negyedeljük, mindegyikből cipót formázunk. Sütőpapírra tesszük és további 15 percig pihentetjük. A cipókat 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. A közepére rátesszük a tölteléket, a szélét pedig felvert tojással kenjük meg.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A túrós korongokat ízlés szerint díszítjük mákos töltelékkel, lekváros töltelékkel, mandulaszirommal. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Valašské koláče s tvarohem, mákem a povidly.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Verzierte böhmische Kolatschen mit Quark, Mohn und Pflaumenmus an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS