TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Kelt korongok túrós, mákos és lekváros töltelékkel
Kelt korongok túrós, mákos és lekváros töltelékkel
Recept Kelt korongok túrós, mákos és lekváros töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Klasszikus kelt tészta korong alakúra formázva, amire jobbnál jobb töltelékek kerülnek. A kelt korongokat kedvünk szerint díszíthetjük a túrós, mákos és lekváros töltelékkel. A töltelékek receptjét mindenki maga találhatja ki. A túrós kevés vaníliacukorral és citromhéjjal kevertem simára, a darált mákot tejben főztem meg és darált piskótával sűrítettem (mazsolát is adtam hozzá), a szilvalekvárt pedig rummal kevertem el.

TopPetra TopPetra    ·   19.10.2018

Kelt korongok túrós, mákos és lekváros töltelékkel

Klasszikus kelt tészta korong alakúra formázva, amire jobbnál jobb töltelékek kerülnek. A kelt korongokat kedvünk szerint díszíthetjük a túrós, mákos és lekváros töltelékkel. A töltelékek receptjét mindenki maga találhatja ki. A túrós kevés vaníliacukorral és citromhéjjal kevertem simára, a darált mákot tejben főztem meg és darált piskótával sűrítettem (mazsolát is adtam hozzá), a szilvalekvárt pedig rummal kevertem el.

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
25 g
friss élesztő
100 g
kristálycukor
500 g
rétesliszt
kb. 250 ml
langyos tej
125 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
1 db
tojássárga
1 db
tojás kenéshez
csipet só
túrós, mákos és lekváros töltelék
mandulaszirom díszítéshez
mazsola
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt, evőkanál lisztet, evőkanál cukrot és kevés langyos tejet elkeverjük, meleg helyre tesszük és megvárjuk, míg az élesztőt felfut.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgát és egy egész tojást, a maradék tejet és cukrot, a felfuttatott élesztőt és a felolvasztott vajat. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát negyedeljük, mindegyikből cipót formázunk. Sütőpapírra tesszük és további 15 percig pihentetjük. A cipókat 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. A közepére rátesszük a tölteléket, a szélét pedig felvert tojással kenjük meg.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A túrós korongokat ízlés szerint díszítjük mákos töltelékkel, lekváros töltelékkel, mandulaszirommal. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása