Kelt koszorú mazsolával, áfonyával

Recept Kelt koszorú mazsolával, áfonyával
KÜLDÖTT KÉPEK

Minden ünnep alkalmával megállja a helyét ez a finomság.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Élesztő

20gfriss élesztő
100 mllangyos tej
1 evőkanál (kb. 15g)nádcukor

Tészta

300 gtönkölyliszt
300 gfinomliszt
150 mllangyos tej
75 gvaj
2 dbtojássárga
70 gnádcukor
20 gvaníliacukor
1/2 kávéskanál
1/2 kávéskanálcitrom reszelt héja
1/2 kávéskanálszárított narancshéj

Kell még

40 gmazsola
40 gszárított áfonya
rum vagy aroma
szeletelt mandula
tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe egy kanál cukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A mazsolát és áfonyát forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a rumot.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, puha vajat, langyos tejet és a többi hozzávalót is. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a beáztatott áfonyát s mazsolát is belekeverjük. Addig dagasztjuk, amíg a tészta már el nem válik a tál oldalától.
  4. Liszttel meghintjük, lefedjük, egy órát kelesztjük. 3 részre osztjuk, ezeket hengerré nyújtjuk, majd a három hengert egymásba fonjuk. Megformázzuk a koszorút, sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott kör alakú formába tesszük. További 20 percig pihentetjük, lefedve.
  5. Felvert tojással megkenjük, pár percig pihentetjük, majd ismét megkenjük a tojással. Rászórjuk a mandulát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, a hőfokot 160 fokra csökkentjük, majd további 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás