TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Kelt mézes kuglóf
Kelt mézes kuglóf
Recept Kelt mézes kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.1.2022

Kelt mézes kuglóf

Isteni kuglóf recept, ezúttal kelt tésztából. Került még bele egy kevés rum és ananász is, csak az íze kedvéért. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rétesliszt
60 g
vaj
60 g
méz
1 db
tojás
csipet
200 ml
tej
1 kv. kanál
citromlé
60 g
kandírozott ananász
1/2 kocka
élesztő
2 kv. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kandírozott ananászt kisebb kockára vágjuk, rummal meglocsoljuk. A vajat a mézzel edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk.
  2. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá kevés cukrot, felfuttatjuk. Az előkészített élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval. A sima állagú tésztát, ha elkészült, eldolgozzuk a rumos ananásszal is. Fél órát kelesztjük.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf formába tesszük, lefedjük, még fél órát kelesztjük.
  4. 180 fokos sütőben 50 percig sütjük.
  5. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása