Kelt mézes kuglóf

Recept Kelt mézes kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Kuglófok, Desszertek, sütemények, Kelt tészta, Tészták

KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni kuglóf recept, ezúttal kelt tésztából. Került még bele egy kevés rum és ananász is, csak az íze kedvéért. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.1.2022

Kategória: Kuglófok, Desszertek, sütemények, Kelt tészta, Tészták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 grétesliszt
60 gvaj
60 gméz
1 dbtojás
csipet
200 mltej
1 kv. kanálcitromlé
60 gkandírozott ananász
1/2 kockaélesztő
2 kv. kanálrum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kandírozott ananászt kisebb kockára vágjuk, rummal meglocsoljuk. A vajat a mézzel edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk.
  2. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá kevés cukrot, felfuttatjuk. Az előkészített élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval. A sima állagú tésztát, ha elkészült, eldolgozzuk a rumos ananásszal is. Fél órát kelesztjük.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf formába tesszük, lefedjük, még fél órát kelesztjük.
  4. 180 fokos sütőben 50 percig sütjük.
  5. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás