Kelt pudingos édesség

Recept Kelt pudingos édesség

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a kelt tésztából készült, pudinggal töltött édességet örömmel készítem, a család pedig örömmel fogadja.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kb. 40 adaghoz:

900 gbúzafinomliszt
90 gporcukor
90 gélesztő
450 mltej
3 evőkanálolaj
3 dbtojásfehérje

Töltelék:

500 mltej
2 dbcsoki ízű pudingpor
1 dbtojás
250 gvaj
250 gporcukor
3 dbtojássárga
2 evőkanáltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A töltelékkel kezdjük. A tejből pudingporból, vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd kis adagokban dolgozzuk bele a pudingot. A kapott krémet 8 részre osztjuk.
  2. A tésztához a lisztet átszitáljuk, kevés langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk. Az élesztőt a liszthez adjuk, belekerül a porcukor, az olaj, a felvert tojásfehérje, só és a maradék langyos tej szükség szerint. Elkezdjük dagasztani, majd amikor már sima állagú, 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. A tésztaadagokat kör alakúra nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a pudingos krémmel, végül felcsavarjuk. Két megtöltött csokis tésztahengert egymásba fonjuk, így a végén összesen 4 pudingos édességünk lesz.
  4. A tetejét tejjel felvert tojássárgával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Miután megsült, cukros vízzel megkenjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!%”

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás