TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kelt pudingos édesség
Kelt pudingos édesség
Recept Kelt pudingos édesség
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2022

Kelt pudingos édesség

Ezt a kelt tésztából készült, pudinggal töltött édességet örömmel készítem, a család pedig örömmel fogadja.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kb. 40 adaghoz:

900 g
búzafinomliszt
90 g
porcukor
90 g
élesztő
450 ml
tej
3 evőkanál
olaj
3 db
tojásfehérje

Töltelék:

500 ml
tej
2 db
csoki ízű pudingpor
1 db
tojás
250 g
vaj
250 g
porcukor
3 db
tojássárga
2 evőkanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A töltelékkel kezdjük. A tejből pudingporból, vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd kis adagokban dolgozzuk bele a pudingot. A kapott krémet 8 részre osztjuk.
  2. A tésztához a lisztet átszitáljuk, kevés langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk. Az élesztőt a liszthez adjuk, belekerül a porcukor, az olaj, a felvert tojásfehérje, só és a maradék langyos tej szükség szerint. Elkezdjük dagasztani, majd amikor már sima állagú, 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. A tésztaadagokat kör alakúra nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a pudingos krémmel, végül felcsavarjuk. Két megtöltött csokis tésztahengert egymásba fonjuk, így a végén összesen 4 pudingos édességünk lesz.
  4. A tetejét tejjel felvert tojássárgával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Miután megsült, cukros vízzel megkenjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!%”

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása