Kelt tésztás sütemény

Recept Kelt tésztás sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

A lágy kelt tésztából igazán sokféle sütemény készíthető, és a bejglin túl számos más finomság is készíthető. Ennek a kelt tésztás süteménynek a receptjét barátnőmtől lestem el, és köszönettel tartozom érte, mert fantasztikusra sikeredett. Bár a kelt tésztával kicsit nehéz dolgozni, én egy kis lisztet adtam hozzá, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

250 gbúzafinomliszt
250 gvaj
1 dbtojás
1/2 kockaélesztő
50 mltej
porcukor és vaníliacukor keveréke a beforgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Ha feloldódott, egy tálba öntjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Ha a tészta túl ragadós, akkor egy kevés lisztet még adhatunk hozzá.
  2. A tésztát 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. A formákat 200 fokos sütőben készre sütjük.
  3. Még melegében a porcukor és vaníliacukor keverékében megforgatjuk.

Blogom:  Pečení všeho druhu ORIGINAL

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás